بررسی تاثیر دیواربرشی بتنی کوتاه در ساختمان های مصالح بنایی دو طبقه

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,020

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCIVIL01_289

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395

چکیده مقاله:

همه ساله، زلزله های متفاوتی با بزرگای مختلف در کشور بخصوص در مناطق با لرزه خیزی زیاد رخ می دهد که موجب تلفات و خسارات شدید می شود. جهت کاهش این خسارات، احداث سازه های مقاوم در برابر زلزله و بهسازی لرزه ای سازه های موجود ضروری می باشد. اغلب ساختمان های بنایی موجود در ایران قبل از تدوین آخرین معیارهای طراحی لرزه ای ساختمان سازی موجود در کشور ساخته شده اند و از سویی دیگر دیوار این ساختمان ها اکثراً دارای ضعف در مقاومت برشی داخل صفحه و کمانش خارج از صفحه خود می باشند و همچنین دارای شکل پذیری مطلوب نمی باشند. از این رو، مجموع این عوامل سبب می شود که ساختمان های مصالح بنایی در برابر نیروهای جانبی به شدت آسیب پذیر بوده و زندگی ساکنین آنرا به خطر انداخته و زیان های جانی و مالی فراوانی ببار بیاورند. در این رساله، یک مدرسه دو طبقه که نمونه ای بسیار مشهود از ساختمان های مصالح بنایی می باشد مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. به علت فراوانی این مدرسه ها در کشور و اهمیت آنها، این تحقیق به بهسازی آنها با قرار دادن دیواربرشی به بررسی بهترشدن رفتار این مدل در برابر زلزله های حوزه نزدیک که آیین نامه های داخلی مانند استاندارد2800، به بررسی دقیق این نوع زلزله ها نپرداخته اند، می پردازد. دیوارهای برشی بر اساس نسبت ارتفاع به بعد خود به دو نوع کوتاه و بلند تقسیم می شوند. دیواربرشی قرار گرفته در این مدل از نوع کوتاه می باشد. به دلیل غالب بودن رفتار برشی در دیوارهای برشی کوتاه، تحلیل آنها همواره با پیچیدگی هایی همراه بوده است. با توجه به گرایش هایی که به طراحی سازه ها بر اساس عملکرد به وجود آمده است، نیاز به ابزاری که توانایی مناسبی برای تحلیل غیرخطی دیوارهای برشی کوتاه را داشته باشد، احساس می شد. بر همین اساس، از نرم افزار Etabs 2015 که نرم افزار تحلیل و طراحی عرف در جامعه مهندسی می باشد، در این رساله استفاده شده است تا بتواند تحلیل وطراحی این نمونه ساختمان ها با دیوارهای برشی کوتاه را مورد بررسی قرار دهد. نتایج بدست آمده حاکی از تخمین مناسب رفتار ساختمان با قرار دادن دیواربرشی با حداقل الزامات اجرایی دستورالعمل ها می باشد. از جمله نتایج بدست آمده، تغییرمکان کمتر و همچنین جذب انرژی بیشتر طبق منحنی هیسترزیس از تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی ساختمان در حالت وجود دیواربرشی می باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

میلاد ملکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله دانشکده فنی و مهندسی، واحد خوراسگان

عبدالرضا سروقدمقدم

دانشیار بخش سازه پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سروقدمقدم، عبدالرضا. بیگی، علی. ظهوری، سیدعلی.(139).«طرح لرزه‌ای سازه‌های بنایی». دانشگاه ...
  • سروقدمقدم، عبدالرضا . عظیمی نژاد، آرمین _ محمدی دارانی، فرهاد.(1390)» ...
  • ساعدی، سپهر. اللهیاری، رضا. سرکن دیزجی، رضا. رجب پور، حامد.(1389).بهبود ...
  • سایت ویکی پدیا.« _ .WikiPedia.com ...
  • طاحونی، شاپور. نیری، آرش.(1387).«طراحی ساختمان های بنایی».تهران: انتشارات علم و ...
  • محب خواه، امین. لک، سهراب.(392 1).ارزیابی اجمالی بر نحوه مقاوم ...
  • حلبیان، امیرمهدی. هاشم الحسینی، حمید. نعیمی، نار.(1392).«ارائه ی یک مدل ...
  • دستورالعمل بهسازی لرز های ساختمان های بنایی غیرمسلح موجود.نشریه شماره ...
  • طبقه بندی و بررسی رفتار لرزه ای ساختمانهای بنائی غیر مسلح و مزایای مقاوم سازی آنها با کمک الیاف پلیمری مسلح شده [مقاله کنفرانسی]
  • Final Report to U.S. Geological Survey «The Effect of Near-Faul ...
  • نمایش کامل مراجع