واکاوی مدلهای پیشبینی پذیرش تکنولوژی نوین در مدیریت شهر مبتنی بر نظریه شهر هوشمند، ارایه مدل اصلاح شده با تاکید بر شهرهای ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 539
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CRSTCONF02_394
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395
چکیده مقاله:
به روزرسانی سیستمهای اداری سازمانها همگام با پیشرفت تکنولوژیهای نوین، یکی از اصول مدیریت موفق به شمار میرود. این در حالی است که مدیریت سازمانهای شهری به دلیل برخورداری از ابعادمتنوع اقتصادی، زیستمحیطی، اجتماعی، کالبدی و جمعیتی بسیار پیچیدهتر بوده و لزوم بهرهمندی هر چه کارآمدتر از تکنولوژیهای نوین را اجتنابناپذیر میسازد. از اینرو محققان بسیاری به دنبالبکارگیری تکنولوژیهای نوین برای حل مسائل پیچیده شهری، مدلهای مختلفی ارائه کردهاند.نویسندگان در پژوهشی به واکاوی این مدلها پرداخته و به این نتیجه رسیدهاند که بکارگیری یک مدل در کشورهای مختلف نتایج یکسانی نداشته است. بنابراین برای به دست آوردن مدل اصلاحی پذیرش تکنولوژیهای نوین توسط کاربران شهری در کشور ایران، مقایسهای تطبیقی انجام دادهاند. در نتیجه اینمقایسه به مدلی اصلاح شده دست یافتند. لذا در گام بعدی در پژوهش پیشرو به منظور رفع نواقصموجود در مدلهای واکاوی شده پیشین، به آزمون مدل پیشبینی پذیرش تکنولوژی نوین توسط کاربران شهری میپردازند. بدینمنظور دادههای گردآوری شده از طریق توزیع 321 پرسشنامه در شهر بجنورد با کمک مؤلفههای مستخرج از پژوهش پیشین و استفاده از روش تحلیل عاملی تأییدی مورد بررسی وتحلیل قرار گرفتهاند. نتایج نشان میدهد از سیزده مؤلفه مورد بررسی در تحلیل عاملی تأییدی مؤلفههای قابلیت بهرهبرداری، سازگاری، کارآمدکردن فرد و تسهیل در انجام امور در فرآیند پذیرش موفق تکنولوژی نوین در کشورهای در حال توسعه تأثیرگذار شناخته شدند. حاصل آزمون مدل اصلاح شده پیشنهادی نشان از تعمیمپذیری مدل در کل کشور را داشته و توانسته به راهحلی کلنگر برای افزایش پذیرش تکنولوژی نوین توسط کاربران شهری دست یابد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شریفه سرگلزایی
دانشجوی دکتری شهرسازی اسلامی دانشگاه هنر اصفهان و عضو هیأت علمی دانشگاه
صمد محمدابراهیم زاده سپاسگزار
دکتری مدیریت پروژه و ساخت و عضو هیأت علمی دانشگاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :