اولویت بندی پروژه های سازمان با بکارگیری مدلی تلفیقی از تکنیک های تصمیم گیری چند معیاره فازی
محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,502
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
INDUSTRIAL01_335
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395
چکیده مقاله:
شرایط پیچیده کاری و دخالت بسیاری از پارامترهای تاثیرگذار بر موفقیت پروژه از یکسو و وابستگی و اثراتی که پروژه های سازمان بر یکدیگر دارند از سوی دیگر باعث شده است تا مبحث اولویت بندی پروژه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار گردد. سازمان های پروژه محور در سال های اخیر رویکرد خود را از مدیریت پروژه محوری به سمت مدیریت سبد پروژه سوق داده اند. در این شرایط است که سازمان ها باتوجه به محدود بودن منابع، درپی استفاده از سیستم هایی هستند که از یک سو بتواند پاسخ گوی مدیریت پروژه های موجود در سازمان باشد و از سوی دیگر بتواند استراتژی های بلندمدت سازمان را به نحوی مناسب در مدیریت مذکور دخیل کند. پیچیدگی پروژه خصوصیتی از پروژه است که حتی در زمانی که اطلاعات کامل و معقولانه ای درباره پروژه داریم این امکان وجود دارد که فهم، پیش بینی و تحت کنترل در آوردن رفتارهای آن دشوار باشد. پیچیدگی پروژه تاثیر مستقیمی در مدت زمان انجام و هزینه پروژه دارد. برای جلوگیری از ضررهای مالی و اعتباری حاصل از پیچیدگی، نیاز است که پیچیدگی پروژه های مختلف را شناخت و آنها را ارزیابی کرد تا با آگاهی کامل از میزان این مشخصه زمان و قیمت مناسبی را برای انجام پروژه ارائه داد. پژوهش حاضر درصدد است نخست ضمن شناسایی معیارها و زیرمعیارهای موثر ، به ارزیابی پروژه ها با استفاده از روش های تصمیم گیری چندمعیاره فازی تحت شرایط عدم قطعیت بپردازد. از آنجا که اصولا وجود عدم قطعیت جزء لاینفکی از امر تصمیم گیری می باشد لذا در این مقاله برای مقابله با کاستی های موجود در روش های قطعی، از منطق فازی استفاده می گردد. در انتها، مدل پیشنهادی برای ارزیابی و رتبه بندی پروژه ها در یک شرکت پروژه محور به کار گرفته شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید صفری
دکترای مدیریت صنعتی، عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد؛ آدرس پستی: تهران، ابتدای آزادراه تهران–قم، دانشگاه شاهد، دانشکده علوم انسانی
ملیحه بینشیان
کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه شاهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :