تطبیق پذیری محتوای الکترونیکی آموزش بر اساس پارامترهای رفتاری یادگیرنده در محیط یادگیری الکترونیکی و بر پایه مدل طراحی آموزشی Kemp
محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,641
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICIKT03_030
تاریخ نمایه سازی: 22 فروردین 1387
چکیده مقاله:
بی تردید یادگیری الکترونیکی به عنوان روشی نوین در امر آموزشی و یادگیری و به دلیل فوائد آن برای اساتید و یادگیرندگان، در اکثر نقاط جهان مورد استقبال قرار گرفته است. اما چالش پیش رو در قالب نرم افزارهای گوناگونی بروز می نماید که تحت عنوان سامانه های مدیریت یادگیری بکار برده می شوند. این سامانه ها جملگی به ارائه دروس به شیوه ای یکسان به کلیه یادگیران پرداخته و از بکارگیری ابزارهای تحلیل عملکرد یادگیران و بررسی ویژگی های یادگیری انان بی بهره آن. این سامانه ها عمدتا فاقد ابزارهایی برای کنترل عملکرد یادگیران و مطابقت دادن ارائه محتوا بر اساس کسب امتیاز از گذراندن مراحل قبلی درس هستند. بدیهی است توجه به این امر بازدهی یادگیری را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
این مقاله با توجه به این نیاز و همچنین با در نظر داشتن ظرفیت های SCORM ، راهکاری را بر اساس مدل طراحی آموزشیKemp ارائه می دهد که با بهره گیری از فرایند توالی بخشی SCORM ضمن ارزیابی عملکرد یادگیران در سه زمینه حضور در کلاس مجازی، شرکا در کوبیز ، و تحویل تمرین، امکان ادامه فعالیت ایشان برای تحویل گرفتن بخش بعدی درس مشخص می گردد.
این مقاله ابتدا به تشریح مدل طراحی آموزشی Kemp که در میان مدل های طراحی آموزشی بیشترین تطابق را با SCORM دارد می پردازد و سپس بخش هایی از SCORM که در راهکار ارائه شده بکار گرفته میشوند، بررسی خواهند شد. در انتها نیز راهکاری بر پایه دو بخش نخست برای طیف معینی از یادگیران ارائه می گردید.
کلیدواژه ها:
توالی بخشی محتوای الکترونیکی ، سامانه های مدیریت یادگیری ، مدل طراحی آموزشی ، یادگیری الکترونیکی ، یادگیری تطبیق پذیر ف SCORM
نویسندگان
احمد کاردان
هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری ا
فاطمه احمدی آبکناری
دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :