مقایسه اثربخشی آموزش مدیریت رفتاری به والدین و قصه درمانی کودک بر کاهش علائم اختلالنقص توجه/بیشفعالی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی روانشناسی،علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE02_368
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 698
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده علیا عمادیان

دانشجوی دکتری، گروه روانشناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

هادی بهرامی

استاد، گروه روانشناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران.

رمضان حسن زاده

استاد، گروه روانشناسی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.

شکوه السادات بنی جمالی

دانشیار، گروه روانشناسی دانشگاه الزهراء(س،) تهران، ایران.

چکیده

با توجه به اهمیت بالینی اختلال نقصتوجه/ بیشفعالی به عنوان یکی از شایعترین اختلالات عصبی- رفتاری در کودکانو تاثیر آن بر سیستم خانواده، هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی روش آموزش مدیریت رفتاری به والدین وقصهدرمانی بر علائم کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیشفعالی میباشد. این پژوهش شبه آزمایشی از نوع پیشآزمون- پس آزمون با گروه کنترل میباشد. جامعه آماری شامل تمامی کودکان 7تا 12ساله مبتلا به اختلال نقص توجه/بیشفعالی و مادران آنها در شهرستان ساری بود که از این میان 30نفر انتخاب و در سه گروه گمارده شدند. گروه اول8جلسه آموزش قصه درمانی بصورت گروهی، گروه دوم 9جلسه آموزش مدیریت رفتاری براساس الگوی بارکلی بهمادران و گروه سوم هیچ آموزشی دریافت نکردند. برای جمع آوری داده ها از آزمون شاخص تنیدگی والدینی استفادهگردید و تحلیل داده ها بصورت تحلیل واریانس یک راهه انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که بین گروه های درمانیمدیریت رفتاری به والدین و قصه درمانی تفاوت معناداری مشاهده میشود. نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشانمیدهد که روش قصه درمانی در کاهش علائم اختلال نقص توجه/ بیشفعالی از اثربخشی بیشتری برخوردار است ومیتوان در کنار دارو درمانی از این رویکرد درمانی هم استفاده کرد

کلیدواژه ها

علائم اختلال نقص توجه/ بیشفعالی، قصه درمانی، آموزش مدیریت رفتاری به والدین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.