تاثیر اقلیم در معماری معاصر پس از انقلاب در کالبد مسکن از نظر مواد و مصالح نماو انرژی ساختمان در شهر اهواز(نمونه موردی محله کیانپارس)
محل انتشار: نخستین همایش ملی انرژی ساختمان و شهر
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 893
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CBEC01_009
تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395
چکیده مقاله:
ساخت و ساز از دیرباز،به علت رعایت اصول تاثیر اقلیم در برابر عوامل نامساعد جوی عملکرد خوبی داشته،به طور طبیعی انسان را از شرایط آب و هوایی گرم و سرد حفظ می کرده و با توجه به اینکه بعد از انقلاب شکوهمند 1357 شاهد رشد تکنولوژی روزافزون مصالح جدید ساختمانی در سطوح کشوری و جهانی بوده ایم و در این راستا مهندسان ساختمان و معماران از انواع مصالح با تکنولوژی جدید در ساخت مسکن بهره جسته اما امروزه شاهد کاربرد نوع مصالح مصرفی در مسکن بدون رعایت مسائل منطقه ای و اقلیمی هستیم که نتیجه آن تبدیل خانه ها به خوابگاه و نداشتن آسایش و احساس بی هویتی و اتلاف انرژی بیش از حد است. از دوران قبل از معاصر تا پس از انقلاب در ایران اوضاع اقلیمی از عوامل بسیار مهم و تاثیرگذار در ساخت و ساز و زندگی انسان و تعیین مصالح محیط های انسانی بوده است.به گونه ای که این ساختمان ها در هماهنگی با محیط طبیعی و فرهنگی چهره خاصی در گذشته داشته اند و در بهره گیری از انرژی های طبیعی،مقابله با شرایط نامساعد و سخت اقلیمی کاملا موفق بوده اند. با توجه به شکل گیری و ترکیب معماری بومی این مناطق این واقعیت بر ما آشکــار می گردد که خصوصیات` اقلیمی منطقه به طور قابل ملاحظه ای در شکل گیری بافت نمای محله ها و ترکیب معماری های محله های دیگر تاثیر شگرف داشته است. لذا هدف از انجام این پژوهش آسیب شناسی تاثیر اقلیم در مصالح مصرفی و انطباق مصالح نماهای جدید با معیارهای بومی و اقلیمی و ایجاد راهکار های مناسب جهت جلوگیری از اتلاف انرژی در شهر اهواز می باشد که با برداشت های میدانی و تهیه جداول ارائه شده و بررسی رضایتمندی گروه های مختلف و با استدلال های منطقی سعی بر این شده که نتیجه گیری شود آجر به علت سازگاری مناسب با اقلیم مربوطه و ایجاد یک بافت آرام و زیبا با تنوع در فرم و فراوانی آن در این اقلیم و با ایجاد یک مجموعه ضوابط و قوانینی مصوب بهترین مصالح در انتخاب مصالح مصرفی در نمای ساختمان های مسکونی برای ایجاد راهکار های ارزان و ساده،جهت اتلاف انرژی می باشد.و نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که روش پژوهش در نگارش این مقاله از نوع توصیفی پیمایشی است و روش گردآوری داده ها و اطلاعات از روش میدانی می باشد.
نویسندگان
تورج جلیلی
دکتری تخصصی معماری-مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر
داریوش آهنج
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر
فروغ کربول
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :