بررسی کارایی مدل ریز مقیاس نمایی آماری (SDSM) در پیش بینی پارامترهایدما و بارش )مطالعه موردی: حوضه آبخیز بالیقلوچای اردبیل
محل انتشار: دومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 866
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CNRE02_071
تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395
چکیده مقاله:
روش های ریز مقیاس نمایی آماری، به منظور پیش بینی متغیرهای اقلیمی مانند دما، به دلیل اهمیت این فاکتورها، در برنامه ریزی و مدیریتمحیطی کاربرد وسیعی دارند. در این پژوهش کارایی مدل ریزمقیاس نمایی آماری ( SDSM ) در پیش بینی پارامترهای دما و بارش موردبررسی قرار گرفته است . داده های مورد استفاده در این پژوهش شامل داده های دمای کمینه، بیشینه و بارندگی ایستگاه سینوپتیک اردبیل، داده های NCEP و داده های مدل Had CM3 برای دوره پایه (2014-1984) میلادی می باشد. از 15 سال اول داده ها برای واسنجی و از 15 سال دوم برای ارزیابی نحوه عملکرد مدل استفاده شده است . به کمک داده های HadCM3(A2) - دما و بارش برای دوره 2065-2046 پیش بینی و با دوره پایه مقایسه شده است . به منظور ارزیابی و مقایسه دقت مدل از نمودارهای مقایسه ای و پارامترهای خطاسنجیمیانگین خطای مطلق، مجذور میانگین مربعات خطا، ضریب ناش- ساتکلیف استفاده گردید. نشان داد که این مدل در پیش بینی پارامتر دمااز کارایی بالاتر و دقت قابل قبولی نسبت به پارامتر بارش برخوردار است. که این امر به دلیل ماهیت پارامتر دما بوده که عنصری پیوستهاست. همچنین نتایج بیانگر افزایش دما در تمام ماه های سال می باشد. اما در پیش بینی بارش مدل یکنواخت عمل ننمومده و در برخیماه ها کاهش بارش و برخی دیگر افزایش بارش را پیش بینی نموده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سپیده چوبه
دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ملایر
آزاد کاکه ممی
دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه محقق اردبیلی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :