بررسی مؤلفه های اصلی عملکرد و اجزای عملکرد لوبیا سفید ( Phaseolus vulgaris ) تحت تأثیر کنترل و تداخل علف های هرز
محل انتشار: ششمین همایش ملی حبوبات ایران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 529
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PULSES06_116
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر تاریخ کاشت و علف های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام لوبیا سفید با تیپ رشدی مختلف، آزمایشی در سال زراعی 94-1393 در شهرستان بروجرد به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار انجام گرفت. فاکتورهای آزمایش شامل فاکتور a ( تاریخ کاشت ) در چهار سطح، فاکتور b ( رقم لوبیا سفید ) در دو سطح و نیز فاکتور c ( عامل علف هرز) بودند. صفات مورد بررسی عبارت بودند از تعدادغلاف در بوته، تعداد دانه در بوته، زیست توده، وزن صد دانه، وزن دانه در بوته و تعداد دانه در غلاف. نتایج نشان داد که اثر تاریخ کاشت، رقم/لاین و علف های هرز و همچنین برهمکنش آنها بر اکثر صفات مورد بررسی معنی دار بودند. در تاریخ کاشت اول ( 1 اردیبهشت )، بیشترین عملکرد لوبیا و کمترین میزان چیرگی علف های هرز حاصل شد. تأخیر 20 روزه در کاشت، سبب افزایش 46/45 درصدی زیست توده علف های هرز و نیز کاهش 32/9 درصدی در عملکرد دانه لوبیا گردید. به منظور تعیین مؤلفه های اصلی در اجزای عملکرد از روش تجزیه به مؤلفه های اصلی (PCA) استفاده گردید و نتایج نشان داد که تعداد غلاف در بوته به عنوان مؤلفه اصلی اول و وزن صد دانه به عنوان مؤلفه اصلی دوم انتخاب شدند. همچنین نتایج تجزیه کلاستر نشان داد که تیمارهای آزمایشی در چهار کلاستر قرار گرفتند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احمد گودرزی
دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه لرستان
عبدالرضا احمدی
استادیار گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان
محمدحسن کوشکی
عضو هیئت علمی، بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان بروجرد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بروجرد، ایران
محمد حسنوند
دکتری، مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :