سال انتشار: 1394
کد COI مقاله: ICSDA02_415
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 727
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ورود گونه مقاوم شب پره مینوز گوجه فرنگی Tuta absoluta Meyrick (Lepidoptera:Gelechiidae به ایران و تهدید های پیش رو
چکیده مقاله:
مینوز گوجه فرنگی با نام علمی ) Tuta absoluta Meyrick ) Lepidoptera:Gelechiidae ، یکی از آفات مهم گوجه فرنگی در دنیا به شمار می آید. این آفت برای اولین بار در ایران، در سال 1389 از اکثر استان های نیمه غربی کشور و در پی آن در سایر استانها هم مشاهده شد. با توجه بهجدید بودن آفت برای کشور سازمان ها و نهادهای مربوطه چندین حشره کش را برای کنترل این آفت پیشانهاد کردند . هدف از مطالعه کنونیبررسی سمیت سه حشره کش دیازینون، کارباریل و پرمترین بترتیب از سه گروه فسفره، کاربامات و پایروتروئیدی روی آفت و ماالعه ژنتیکی جهت شناسایی گونه مورد نظر در مقایسه با جمعیت های سایر کشورها بوده است. که نتایج حاصله نشان دهنده مقاومت بالای این حشره به سه گروه اصلی حشره کش ها و عدم کارایی آن ها در کنترل آفت مربوطه بود. سپس برای بررسی شباهت های مولکولکولی گونه وارد شده به ایران با ساایرگونه های مشابه در نقاط دیگر جهان ژن COI آفت شناسایی و توسط PCR تکثیر گردید. نتایج حاصل از بررسی ژنتیکی آفت نشاان داد کاه ایانحشره دارای شباهت هایی با گونه های موجود در آمریکا و تونس است و این در حالیست که طبق نظر سازمان حفظ نباتات این آفت از نیمه غربی کشور برای نخستین بار گزارش شده است. نهایتا با بررسی آزمون های سمیت حشره کش ها و این که از زمان ورود آفت به کشور تا خسارت هاای شدید که به مزارع و گلخانه های کشور طی دو الی سه سال پس از پیدایش آن وارد شد می توان نتیجه گیری نمود که گونه مقاوم آفت وارد کشورشده است زیرا مدت زمان ورود و تبدیل شدن آفت با فرض حساس بودن حشره به حشره کش ها طی دو تا سه سال امکان پذیر نیست. بنابراین با توجه به اهمیت کشاورزی در دنیای امروز به جهت تامین غذا و امنیت غذایی شناسایی به هنگام مقاومات در آفات های نوظهور در کشور دارای اهمیت به سزایی می باشد، که بدین طریق بتوان در کمترین زمان ممکن واکنش مناسب را در برابر آن انجام داد و با اتخاذ روش های مناسب از افزایش مقاومت آفات و بروز مشکلات بیشتر جلوگیری نمود .
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ICSDA02_415 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/485272/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:زیبایی، آیدین و بندانی، علیرضا،1394،ورود گونه مقاوم شب پره مینوز گوجه فرنگی Tuta absoluta Meyrick (Lepidoptera:Gelechiidae به ایران و تهدید های پیش رو،دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری،تبریز،https://civilica.com/doc/485272
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، زیبایی، آیدین؛ علیرضا بندانی)
برای بار دوم به بعد: (1394، زیبایی؛ بندانی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- عملکرد و جایگاه پیمانکاران در مدیریت پروژه ها با بهرگیری از تکنیک مدلسازی اطلاعات ساختمان BIM
- پوشش های خودترمیم شونده و بررسی عملکرد آنها در کنترل خوردگی
- بررسی انواع کوره های رایج در صنعت
- مروری بر قوانین بین المللی آب
- روشهای مدیریت و کنترل تلفیقی (IPM) شب پره مینوز گوجه فرنگی Tuta absoluta meyrick
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی هیبریدهای جدید مونوژرم چغندرقند در شرایط تنش خشکی
- شناسایی فاکتورهای رونویسی موثر در پاسخ به بیمارگرهای قارچی گندم با استفاده از فراواکاوی داده های ریزآرایه
- تنوع ژنتیکی در ژنوتیپ های یولاف زراعی .Avena satvina L در بانک ژن گیاهی ملی ایران
- ایجاد کلکسیون هسته ژرم پلاسم جو (Hordeum vulgare) بومی ایران در بانک ژن گیاهی ملی ایران
- ارزیابی تنوع صفات زراعی در نمونه های ژنتیکی بومی نخود تیپ دسی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.