بررسی توان های توسعه صنعت گردشگری با تأکید بر سرمایه گذاری بخش خصوصی(نمونه موردی: محور تالش-آستارا)
محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی معماری و شهرسازی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 992
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ARCHITECTUREUR01_206
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395
چکیده مقاله:
مسیر آستارا- تالش با فاصله ای نزدیک به مرکز استان گیلان و سایر استان ها نظیر اردبیل و زنجان و کشور آذربایجان و با قابلیت متنوع در کارکردهای توسعه گردشگری، دارا بودن امکانات و توانهای بالقوه طبیعی، ویژگیهای متنفاوت اقلیمی، چشم اندازهای جالب اکولوژیکی، جاذبه -های فرهنگی و اقتصادی، مکانی مناسب برای جذب مسافران عبوری از محور اصلی ترانزیت ایران- آذربایجان و نیز گردشگران به خرید از بازاهای شهر آستارا و طبیعت زیبای تالش از شهرهای دور و نزدیک می باشد. در روند بررسی توانهای توسعه صنعت گردشگری با تاکید بر سرمایه گذاری بخش خصوصی(نمونه موردی: محور تالش- آستارا) با روش تکمیل پرسشنامه و فعالیت کتابخانه ای و استفاده از آمار و اطلاعات مورد نیاز اقدام شده و در نخستین گام در قالب پرسشنامه به اخذ نظرات گروه موثر و مداخله کننده در امر گردشگری پرداخته و مهمترین نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصتها و تهدیدها را در جهت بررسی در قالب ماتریس تحلیلی سوات لیست نموده و پس از آن با وزن دهی به گزینه های پاسخ داده شده و تعیین و اعمال ضریب برای اهمیت نظرات پاسخ دهندگان رتبه بندی مولفه های تعریف شده انجام و در نهایت اولویت بندی از مجموع نظرات مشترک گروه مداخله کننده صورت گرفته است. در ادامه حسب مولفه های ماتریس سوات با استفاده از تلفیق پارامترهای طبقه بندی شده در قالب نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت ها و تهدیدها، به ارائه راهبردهای استراتژی در قالب راهبردهای رقابتی(تهاجمی)، راهبردهای تنوع، راهبردهای بازنگری و راهبردهای تدافعی ارائه که در این راهبردها با تمرکز بر نقاط قوت بر استفاده بهینه از فرصت های موجود تاکید شده و همزمان بر اصلاح و بهبود نقاط ضعف و حذف و تعدیل مولفه های تهدید کننده در جهت توسعه گردشگری محور تالش- آستارا با تاکید بر سرمایه گذاری خاجی توصیه شده است. نتیجه نهایی از ارزیابی ماتریس عوامل داخلی و خارجی، بیانگر این است که موقعیت راهبردی توسعه صنعت گردشگری با تاکید بر سرمایه-گذاری بخش خصوصی محور تالش-آستارا در ماتریس عوامل داخلی و خارجی در بخش تهاجمی-رقابتی قرار دارد، بنابراین باید بر راهبرد های تهاجمی- رقابتی، رشد و توسعه سریع تاکید نمود و سایر راهبردها نیز برای برنامه ریزی بلند مدت در اولویت های بعدی قرار گیرد.
نویسندگان
مهدی قرخلو
دانشیار گروه جغرافیای انسانی، دانشگاه تهران
رضیه لوک زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد شهرسازی(گرایش برنامه ریزی و منطقه ای)، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :