بررسی پیامدهای تغییر کاربری اراضی پیرامون شهری بر سکونت گاه های روستایی مطالعه موردی شهرستان ارومیه با استفاده از راهبرد مدل سازی سلول های خودکار

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 460

فایل این مقاله در 25 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASECONF02_036

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

شهرها، همواره تحت تأثیر نیروها وعوامل گوناگونی شکل گرفته وگسترش می یابند. شهر در اساس پدیده ای اجتماعی -اقتصادی است، انسان ها برای کار، زندگی و ارتباطات، در پهنه ای محدود وکمابیش متراکم گرد هم می آیند وکم کم شهررا پدید می آورند. شهرها با تحولات اجتماعی، جابه جایی های جمعیتی، تغییدرات اقتصادی ونوآوری های تکنولویید ،دگرگون می شوند. با افزایش جمعیت نیز فعالیت وسرمایه گذاری به شدت توسعه می یابد و نظام وسازمان کالبدی شهرها دستخوش تغییرات اساسی می شود (. روش انجام تحقیق در این پژوهش از نوع کمی است بر اساس ،، )هوشیار1385،214اهداف آن، تحقیقی کاربردی و از لحاظ روش و ماهیت آن در رده تحقیقات تجربی - تحلیلی و اکتشافی قرار می گیرد. دراین پژوهش ابتدا با بررسی تصاویر ماهواره ای و مطالعه نقشه های کاربری موجود در طی فاصله زمدانی 1989 تا 2030میلادی،1368تا1410شمسی( روند توسعه شهر ارومیه و ادغام روسدتاهای پیرامدونی آن را بدسدت آورده، سدا بداتوجه به معضلات توسعه شهری بدون برنامه و جهت های نامناسب توسعه شهری به پیش بینی توسعه دهری طی 20ساله آتی شهر پرداخته و پیشنهاداتی در زمینه برنامه ریزی فیزیکی شهر و روستاهای اطراف ارایه مدی شدود در تحقیق حاضر با توجه به مبانی نظری، اهداف و روشهای تحقیق و اینکه تحقیق از نوع مطالعات کاربردی است، لذا در مطالعات ازشیوه های مختلف اسنادی و پیمایش استفاده خواهد شد هدف از این تحقیق بررسی روند توسعه فیزیکی شدهر ارومیه و تعیین جهات بهینه توسعه بررسی روند تحولات توسعه شهری و ادغام روستاهای پیرامون شهر ارومیه مدی باشد . این تحقیق در صدد است که با ارزیابی روند رشد قبلی شهر ارومیه )که از قائده رشد شهری و ادغام روستاها در بافت شهری مستثنی نبوده است( و بررسی تئوری های رشد شهری واستفاده از ی مدل منطبق با رشد شهری،نتایج آن را مدورد تجزیده و تحلیل قراردهد. نتایج حاصل از این تحقیق با توجه به شناسایی پهنه های شهری و روستایی و شبیه سدازی گسدترش آینده شهر ارومیه می تواند به منزله ملاکی در زمینه چگونگی برنامه ریزی شهری و روستایی، بازنگری روند های رشد قبلی، جهت دادن به توسعه آتی شهر و بررسی ادغام روستا ها در توسعه های پیش رو، به عنوان الگویی برای نهادهای دست اندرکار استفاده شده و به عنوان معیدار والگوی اصلاح رویه ها و شیوه های اجرایی و حرکت به سمت پایداری شهری و روستایی بکار گرفته شود.

نویسندگان

مهران عبدلی خالط آباد

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه پیام نور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • (London: Academic Press). ...
  • Batty, M., and Xie, Y. (1994) From cells to cities. ...
  • Batty, M., and Xie, Y. (1994) Modelling inside GIS: part ...
  • Borsdorf, Axel, Hidalgo, Rodriogo, Sanchez, Rafael, (2007) A New Modl ...
  • Clarke, K. C., and Gaydos, J. (1998) Lo ose-coupling a ...
  • Clarke, K.C., Hoppen, S., and Gaydos, L. (1997) A self-modifying ...
  • Couclelis, H. (1997) From cellular automata to urban model, new ...
  • نمایش کامل مراجع