سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اعتبارسنجی اکتشافات ژئوفیزیکی انجام شده در کانسار مس دره زرشک یزد با استفاده از داده های عیارسنجی عملیات حفاری

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 826

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI19_193

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

چکیده مقاله اعتبارسنجی اکتشافات ژئوفیزیکی انجام شده در کانسار مس دره زرشک یزد با استفاده از داده های عیارسنجی عملیات حفاری

در کانسار مس دره زرشک واقع در فاصله 65 کیلومتری جنوب غرب شهرستان یزد، فعالیتهای اکتشافی به دو روش غیرمستقیم (اکتشافات ژئوفیزیکی) و مستقیم (حفاری گمانه های عمیق ) صورت گرفته است . در مطالعه حاضر میزان انطباق شبه مقاطع ژئوفیزیکی (فاکتور فلزی) بر مقاطع اکتشافی (عیارسنجی مس) بطور کیفی مور د بررسی قرار گرفته است. سپس مدلسازی وارون داده های ژئوفیزیکی، انجام شده و میزان همبستگی داده های ژئوفیزیکی ، قبل و بعد از مدلسازی وارون هموار، با نتایج عیارسنجی عملیات حفاری، بطور کمی برآورد شد ه است . برای این منظور میزان همبستگی خطی بین داده های ژئوفیزیکی بارپذیری ظاهری، مقاومت ویژه ظاهری و فاکتور فلزی، قبل و بعد از مدلسازی وارون هموار و داده های عیارسنجی عنصر مس، در یک محدوده مشخص و یکسان ، بعد از یک شبکه بندی معین و برابر و درونیابی مقادیر آنها، تعیین گردیده است. براساس نتایج به دست آمده، میزان همبستگی داده های ژئوفیزیکی با داده های عیارسنجی مس، بسیار کم تا کم می باشد هرچندکه این همبستگی بعد از مدلسازی وارون هموار داده های ژئوفیزیکی، اندکی بهبود یافته است اما بطورکلی مقایسه شبه مقاطع فاکتور فلزی و مقاطع اکتشافی منطبق بر پروفیلهای ژئوفیزیکی، ترسیم لاگهای گمانه های اکتشافی و میزان همبستگی داده های ژئوفیزیکی با داده های عیارسنجی مس، نشان می دهد که روشهای اکتشاف ژئوفیزیکی بکار رفته در منطقه، از کارآیی نسبتاً کمی برخوردار بوده است و دلیل اصلی آن ، پیچیدگی ذاتی زمین شناسی خود کانسار، عیار نسبتاً پایین ماده معدنی و بالا بودن سطح پارازیت در داده های ژئوفیزیکی منطقه مورد مطالعه می باشد.

کلیدواژه های اعتبارسنجی اکتشافات ژئوفیزیکی انجام شده در کانسار مس دره زرشک یزد با استفاده از داده های عیارسنجی عملیات حفاری:

پروفیل بارپذیری و مقاومت ویژه ظاهری ، شبه مقطع فاکتور فلزی ، میزان همبستگی ، مقطع اکتشافی ، مدلسازی وارون هموار

نویسندگان مقاله اعتبارسنجی اکتشافات ژئوفیزیکی انجام شده در کانسار مس دره زرشک یزد با استفاده از داده های عیارسنجی عملیات حفاری

رضا احمدی

استادیار مهندسی اکتشاف معدن دانشگاه صنعتی اراک

ادیبه کریمی

کارشناس ارشد مهندسی اکتشاف معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر

نوشین افضلی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف معدن دانشگاه صنعتی اراک

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
- انتشارات سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، 1378، ...
- شرکت مهندسین مشاور صمان کاو، 1385، گزارش مطالعات تکمیلی ...
- احمدی، رضا، 1388، کاربرد الگوهای آماری در ارزیابی ذخایر ...
_ Griffiths, D.H. and King, R.F., 1983, Applied Geophysics for ...
- Loke, M.H., 20 _ Topographic modelling in resistivity imaging ...
_ Loke, M.H., Barker, R.D., 1996, Rapid Least-Squares Inversion of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اعتبارسنجی اکتشافات ژئوفیزیکی انجام شده در کانسار مس دره زرشک یزد با استفاده از داده های عیارسنجی عملیات حفاری" توسط رضا احمدی، استادیار مهندسی اکتشاف معدن دانشگاه صنعتی اراک؛ ادیبه کریمی، کارشناس ارشد مهندسی اکتشاف معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ نوشین افضلی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف معدن دانشگاه صنعتی اراک نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی نوزدهمین همایش سالانه انجمن زمین شناسی ایران و نهمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پروفیل بارپذیری و مقاومت ویژه ظاهری؛ شبه مقطع فاکتور فلزی؛ میزان همبستگی؛ مقطع اکتشافی؛ مدلسازی وارون هموار هستند. این مقاله در تاریخ 12 تیر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 826 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در کانسار مس دره زرشک واقع در فاصله 65 کیلومتری جنوب غرب شهرستان یزد، فعالیتهای اکتشافی به دو روش غیرمستقیم (اکتشافات ژئوفیزیکی) و مستقیم (حفاری گمانه های عمیق ) صورت گرفته است . در مطالعه حاضر میزان انطباق شبه مقاطع ژئوفیزیکی (فاکتور فلزی) بر مقاطع اکتشافی (عیارسنجی مس) بطور کیفی مور د بررسی قرار گرفته است. سپس مدلسازی وارون داده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اعتبارسنجی اکتشافات ژئوفیزیکی انجام شده در کانسار مس دره زرشک یزد با استفاده از داده های عیارسنجی عملیات حفاری با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.