میکروفاسیس و تفسیر محیط رسوبی سازند تیرگان در نواحی مرکزی کپه داغ (جنوب شیروان-برش پیرشهید و برش شرق گلیان) ، شمال شرق ایران
محل انتشار: نوزدهمین همایش سالانه انجمن زمین شناسی ایران و نهمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 566
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SGSI19_101
تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395
چکیده مقاله:
سازند تیرگان به سن کرتاسه پایینی ( بارمین – آبسین ) در حوضه رسوبی کپه داغ عمدتاً از سنگ های کربناته االیتی- اربیتولینی تشکیل شده که به طور همشیب بر روی سازند سیلیسی آواری شوریجه و در زیر سازند آهکی-مارنی سرچشمه قرار گرفته است. به منظور مطالعه این سازند در نواحی مرکزی کپه داغ (جنوب شیروان)، دو برش چینه شناسی از آن به ضخامت 127/8 متر (برش پیرشهید) و 179/9 متر (برش شرق گلیان) انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعات پتروگرافی این سازند در این دو برش منجر به شناسایی چهار مجموعه رخساره ای کربناته دریای باز Open Marine سد Barrier لاگون Lagoon و پهنه جزرومدی Tidal Flat که شامل 20 رخساره می باشد، شده است. با توجه به رخساره های سنگی می توان محیط رسوبی این سازند را یک پلاتفرم کربناته کم عمق از نوع رمپ در نظر گرفت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احسان شریفی
گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود
رضا موسوی حرمی
گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد
اسداله محبوبی
گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :