رابطه سرسختی روانشناختی و خودکارآمدی با سلامت روان دانشجویان
محل انتشار: نخستین کنگره بین المللی جامع روانشناسی ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,627
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PSYI01_180
تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395
چکیده مقاله:
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه سرسختی روانشناختی و خودکارآمدی با سلامت روان دانشجویان بود. بدین منظور از بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان به روش نمونه گیری در دسترس ۳۶۴ نفر انتخاب و با سه پرسشنامه سرسختی(دیدگاههای شخصی کوباسا)، پرسشنامه خودکارآمدی(GSE-10) و پرسشنامه سلامت عمومی(GHQ-12) مورد آزمون قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندگانه و آزمون t استفاده شد. یافته های پژوهش حاکی از آن بود که بین سرسختی روانشناختی و خودکارآمدی با سلامت روان دانشجویان رابطه معناداری وجود دارد و از بین سرسختی و خودکارآمدی، سرسختی نقش بیشتری در پیش بینی سلامت روان داشت. همچنین نتایج نشان داد که سرسختی روانشناختی و سلامت روان رابطه معناداری با هم دارند و بین خودکارآمدی و سلامت روان نیز رابطه معنادار یافت شد و همچنین سرسختی با خودکارآمدی نیز رابطه معنادار داشت. بین خودکارآمدی و سلامت روان مردان و زنان دانشجو تفاوت معناداری یافت نشد، اما دانشجویان زن سرسختی روانشناختی بالاتری نسبت به دانشجویان مرد داشتند.
کلیدواژه ها:
سرسختی روانشناختی- خودکارآمدی- سلامت روان
نویسندگان
مهین عرب طاهری
گروه روانشناسی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، ایران- گروه روانشناسی، پردیس علوم و تحقیقات گلستان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، ایران
بهرام بختیاری سعید
گروه روانشناسی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، ایران
جوانشیر اسدی
گروه روانشناسی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :