تفکر استراتژیک رویکردی نوین در مدیریت استراتژیک (ماهیت، کارکرد، مزایا)
محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک پروژه
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,039
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICSPM01_011
تاریخ نمایه سازی: 13 بهمن 1386
چکیده مقاله:
امروزه مدیران با واژه های جدید ومبهمی در ادبیات مدیریت مواجه می باشند. تبیین این واژه ها می تواند در شناخت و بهره گیری از این مباحث سودمند باشد. مدیران و سازمانها برای ماندن در عرصه رقابت، پیشی گرفتن از رقبا و انطباق خود با شرایط متغیر محیط نیاز دارند تا با این مباحث و رویکردها آشنا شوند. از جمله این واژه های نوین در مدیریت تفکر استراتژیک می باشد . تفکر استراتژیک راهی برای شناخت، دیدن و ساختن آینده فراهم می آورد. در واقع تفکر استراتژیک نوعی پیش واکنش است و باعث بروز تغییرات میشود.
تفکر استراتژیک نیاز دارد تا در دو سطح مورد توجه قرار گیرد اما این سطوح به یکدیگر وابسته و مرتبط می باشند . این مقاله ضمن توصیف مشروح و مفصل تفکر استراتژیک، عناصر اصلی تشکیل دهنده وچگونگی تاثیر انها را بررسی کرده و با ارائه یک چارچوب برای تفکر استراتژیک سطح خرد (افراد و گروه ها) و سطح کلان آن را با یکدیگر ادغام می کند. معرفی ابزاری برای بر انگیختن و توسعه تفکر استراتژیک تکمیل کننده این بحث خواهد بود.
آیا با مطرح شدن تفکر استراتژیک برنامه ریزی استراتژیک کاربرد خود را از دست داده است؟ آیا تفکر استراتژیک می تواند جایگزینی مناسب برای برنامه ریزی استراتژیک باشد؟ و ایا می توان از دو رویکرد به صورت همزمان استفاده نمود؟ این مقاله این دو رویکرد رامورد بررسی قرار داده و ضمن تبیین ویژگی های هر کدام به مقایسه این دو رویکرد می پردازد. در ادامه رابطه بین برنامه ریزی استراتژیک و تفکر استراتژیک بیان شده و به الگوها و مدل ترکیبی این دو رویکرد اشاره می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی عطافر
هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه اصفهان
سیدمحسن زارع
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :