ارزیابی عملکرد و اجزای عملکرد تعدادی از ژنوتیپ های گندم نان، لان های امیدبخش تریتیکاله و تریتی پاپروم تحت شرایط تنش خشکی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 554
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AFPICONF03_145
تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395
چکیده مقاله:
مطالعه روابط بین عملکرد و اجزای عملکرد کمک شایانی به درک اساس فیزیولوژیکی تحمل به تنش خشکی در گیاهان زراعی می نماید. این مطالعه به منظور ارزیابی عملکرد و اجزای عملکرد 27 زنوتیپ شامل 13 لاین تریتی پاپروم، 9 رقم گندم نان و 5 لاین امید بخش ترتیکاله به صورت بلوک های کامل تصادفی با سه تکرارو در سال زراعی 94-1393، تحت دو محیط تنش رطوبتی و عدم تنش ( نرمال ) صورت گرفت. مطابق با نتایج به دست آمده، تنش خشکی باعث کاهش معنی دار تعداد دانه در سنبله، وزن هزار دانه، عملکرد دانه؛=، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت در زنوتیپ های گندم، تریتیکاله و ترتی پاپروم شد. براساس نتایج بدست آمده لاین های امیدبخش ترتیکاله با حداکثر تعداد دانه در سنبله و وزن هزار دانه، بیشترین عملکرد بیولوژیک را در هر دومحیط نرمال و نش رطوبتی به خود اختصاص داده و دارای بالاترین شاخص برداشت بودند. لاین تریتی پاپروم St/b با حداقل صفات تعداد دانه در سنبله و وزن هزار دانه، دارای کمترین عملکرد دانه و شاخص برداشت بود. بنابراین می توان گفت که دو صفت تعداد دانه در سنبله و وزن هزار دانه از مهمترین عوامل مؤثر در بهبود عملکرد گندم تحت شرایط خشکی می باشند. نتایج این مطالعه نشان داد که لاین های امید بخش تریتیکاله 4108 و 4116 با داشتن حداکثر تحمل به تنش خشکی، می توانند در برنامه های به نژادی غلات برای افزایش تحمل به تنش خشکی به کار روند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی شانظری
دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سید علی محمد میرمحمدی میبدی
گروه زراعت و اصلاح نباتات، کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
پوراندخت گلکار
پژوهشکده زیست فناوری و مهندسی زیستی، دانشگاه صنعتی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :