بررسی رفتار غیر خطی قابهای فولادی نیمه صلب با بادبند زانویی و تعیین ضریب رفتار آنها
محل انتشار: همایش ملی مقاوم سازی ایران
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,947
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRNC01_088
تاریخ نمایه سازی: 9 بهمن 1386
چکیده مقاله:
ضریب رفتار به عنوان یکی از پارامترهای مهم و اساسی طراحی لرزه ای به شمار می رود که به کمک آن می توان رفتار غیر خطی سازه در طراحی ها را، در یک طراحی خطی اعمال نمود . بر این اساس اجازه داده می شود که مقدار نیروی وارده در اثر زلزله به سازه در صورتیکه رفتار الاستیک بر آن فرض شود به وسیله ضریب رفتار کاهش داده شود . از سوی دیگر برای رسیدن به یک سازه مقاوم و اقتصادی به ترکیب مطلوبی از پارامترهای مقاومت، نظیر سختی و شکل پذیری نیاز می باشد که دو سیستم قاب مقاوم خمشی و سیستم قاب بادبندی هم مرکز نمی توانند نیازهای سختی وشکل پذیری را به طور همزمان تحت زلزله پاسخگو باشند . تحقیقات انجام گرفته نشان می دهند از این نظر سیستم بادبند زانویی، سیستمی مناسب به شمار می رود . از مزایای این سیستم می توان به تعویض پذیری سریع و کم هزینه المان زانویی بعد از زلزله اشاره نمود .
در این مقاله چندین قاب تحت بادبند زانویی با ارتفاع مختلف بر اساس ضوابط آیین نامه 2800 و به کمک نرم افزار ETABS 2000 طراحی گردیده اند . سپس با استفاده از نرم افزار SAP 2000 ، تحلیل استاتیکی غیر خطی با نیروی فزاینده (Push Over) صورت گرفته و پارامترهای لرزه ای و ضریب رفتار قابهای مورد مطالعه تعیین شده اند . در نهایت با توجه به اینکه رفتار قابهای فولادی از رفتار استاتیکی و دینامیکی اتصالات قاب متاثر می باشد با در نظر گرفتن میزان صلبیت بر روی اتصالات تیر به ستون به بررسی تغییرات ضریب رفتار قابهای فولادی نیمه صلب تحت بادبند زانویی پرداخته و نتایج با هم مقایسه شده است
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمود میری
استادیار بخش عمران، دانشگاه سیستان و بلوچستان
عبدالرضا زارع
استادیار بخش عمران، دانشگاه یاسوج
حسین عباس زاده
کارشناسی ارشد عمران ، دانشگاه سیستان و بلوچستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :