چندشکلی ژن کالپاستاتین در گوسفند به روش PCR-RFLP
محل انتشار: چهارمین همایش ملی بیوتکنولوژی ایران
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,863
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NBCI04_328
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386
چکیده مقاله:
کالپاستاتین نقش تنظیمی در رشد ماهیچه و ترد شدن گوشت بعد از کشتار دارد و ژن کالپاستاتین بر روی کروموزوم شماره 5 گوسفند جای گرفته است که ارتباط برخی از شکل های آللی آن با افزایش وزن و صفات لاشه در گوسفند کشف شده است و می تواند به عنوان نشانگری در جهت اصلاح نژاد به کار گرفته شود. لذا هدف از این تحقیق بررسی توزیع ژنوتیپی ژن کالپاستاتین در گوسفندان بومی است. در این تحقیق نمونه های خون 137 راس گوسفند (65 راس قزل، 42 راس آرخارمرینوو 30 راس دورگ آرخارمرینو - قزل) جمع آوری گردید. DNA ژنومی از 100 میکرو خون با روش بوم و همکاران (1990) که توسط شیخایف (1995) تغییراتی در آن داده شده بود استخراج گردید. تکثیر ناحیه پلی مورفیک ژن کالپاستاتین به طول 570 جفت باز با آغازگرهای اختصاصی صورت گرفت. برای مشاهده محصولات PCR از ژل آگارز 1% با رنگ آمیزی اتیدیوم بروماید استفاده گردید.برای برش آنزیمی قطعات DNA تکثیر شده، از آنزیم MSPI استفاده گردید. محصولات هضم شده، بر روی ژل آگارز 1/5% الکتروفورز شده و با اتیدیوم بروماید رنگ آمیزی گردید. فراوانی آلل M در نژاد قزل 69%، نژاد آرخارمرینو 48% و دورگیهای F1 این دو نژاد 50% به دست آمد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
قربان الیاسی زرین قبایی
کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی
جلیل شجاع غیاث
دکترای علوم دامی و عضو هیات علمی دانشگاه تبریز
محمدرضا نصیری
دکترای علوم دامی و عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد
ام البنین پیراهری
کارشناس بخش علوم دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :