به کارگیری Black hole و Black hole+K-means با استفاده از توابع برآزندگی Purity, Entropy و F-measure برای خوشه بندی اسناد
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 582
فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ITCC01_367
تاریخ نمایه سازی: 9 فروردین 1395
چکیده مقاله:
یکی از موضوعات مهم جهان امروز خوشه بندی اسناد می باشد. تحقیقات نشان داده است که الگوریتم های خوشه بندیpartitional، برای خوشه بندی Datascet های بزرگ مانند اسناد، بسیار مناسب می باشند. از معروف ترین این الگوریتم ها، الگوریتم K-means است که پیچیدگی زمانی بسیار کمی دارد؛ اما کارایی آن به شدت به نقاط شروع اولیه، وابسته است و علاوه بر آن، اغلب در بهینه های محلی، گرفتار می شود. امروزه، الگوریتم های تکاملی، نشان دادهاند که می توانند نسبت به K-means، دقت بیشتری داشته باشند. یکی از الگوریتم های تکاملی که نتایج بسیار خوبی در خوشه بندی از خود نشان داده است، الگوریتم تکاملی Black hole می باشد. از این رو از Black hole، می توان به عنوان یک ایده جدید، جهت خوشه بندی اسناد استفاده نمود. به صورت کلی می توان گفت الگوریتم های تکاملی پیچیدگی زمانی بسیار بالایی دارند. جهت عنوان کردنیک ایده جدید، الگوریتم Black hole به همراه K-means، برای برطرف کردن نقاط ضعف یکدیگر در عملیات خوشه بندی، ارائه گردیده اند؛ به این ترتیب که با انتخاب نقاط شروع اولیه بهینه برای K-means، می توان کارایی این الگوریتم را بهبود بخشید. این نقاط شروع بهینه، از طریق الگوریتم Black hole تهیه می شوند. سرانجام، کیفیت بهتر خوشه بندی الگوریتم پیشنهادی Black hole+K-means نسبت به الگوریتم K-means و Black hole با استفاده از معیارهای ارزیابی Purity ،Entropy و F-measure در قسمت های یافته ها و بحث و نتیجه گیری نشان داده شده است.
کلیدواژه ها:
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :