بررسی جامعه شناختی رابطه بین محرومیت نسبی و هویت رسانه ای جوانان عضو شبکه های اجتماعی مجازی (مورد مطالعه: اعضای فیسبوک، در سال 1393)
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 937
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICRBS01_230
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1394
چکیده مقاله:
استفاده روز افزون از شبکه های اجتماعی مجازی در سالهای اخیر به چالش مهمی برای بسیاری از کشورها تبدیل شده است.استفاده بی رویه از این شبکه ها و برقراری ارتباطات و تعاملات مجازی بر روی شکلگیری هویت افراد تاثیر دارد. هویت افراد درجامعه شبکه ای شده ی امروز تحت تاثیر این روابط قرار گرفته و بعد جدیدی از هویت به نام هویت رسانه ای را شکل داده است.اینکه هویت رسانه ای تحت تاثیر چه عواملی قرار دارد ذهن بسیاری از پژوهشگران را به خود مشغول کرده است. در این پژوهشرابطه احساس محرومیت نسبی و هویت رسانه ای مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفته و تاثیر ابعاد محرومیت نسبی، یعنی:محرومیت اقتصادی، محرومیت اجتماعی و محرومیت سیاسی بر روی هویت رسانه ای مشخص گردید. جامعه آماری تحقیق حاضراعضای شبکه اجتماعی فیسبوک بوده است. با استفاده از تکنیک پیمایش و ابزار پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد، پرسشنامهبه صورت آنلاین طراحی گردید و به طور تصادفی در اختیار اعضای فیسبوک قرار گرفته و افراد داوطلبانه مبادرت به تکمیل آننمودند. در انتها 285 پرسشنامه صحیح و قابل قبول به دست آمد که به عنوان نمونه آماری مورد بررسی های آماری قرار گرفت. باتوجه به نتایج رگرسیون چند متغیره نشان میدهد که ابعاد متغیر مستقل تاثیر معناداری را بر روی متغیر وابسته داشته و می توانگفت که محرومیت اجتماعی با بتای 0/34 و محرومیت سیاسی با بتای 0/22 و محرومیت اقتصادی با بتای 0/15 به ترتیب بیشترین تاثیر را بر روی هویت رسانه ای داشته است و نیز مشخص گردید متغیرهای مستقل در مجموع 37 درصد از تغیرات متغیر وابسته را تبییت نمودند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا نیکویی ها
کارشناس ارشد پژوهش علوم اجتماعی
ذبیح الله صدقی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
محبوبه بابایی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :