طراحی ترانشه نگهدارنده در سازه فروشوئی مس سرچشمه
محل انتشار: اولین کنفرانس معادن روباز ایران
سال انتشار: 1380
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,931
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IOPMC01_003
تاریخ نمایه سازی: 3 دی 1386
چکیده مقاله:
ژئوممبران ها مواد با نفوذپذیری بسیار پائینی هستند که در سازه فروشوئی توده ای، به منظور ممانعت از ورود محلول اسید سولفوریک به درونمواد در بر گیرنده زمین بکار برده می شوند.پتانسیل تنش ناشی از وزن مواد پوشاننده ژئوممبران، پتانسیل نیروی زه و نشست ممکن است که موجب انتقال تنش به ژئوممبران شود، ترانشه نگهدارنده به منظور مقاومت ژئوممبران در برابر این قبیل بارها می باشد. اصول اولیه طراحیدر این رابطه این است که به منظور جلوگیری از پاره شدن ژئوممبران در اثر افزایش تنش، اجازه داده شود که ژئوممبران از ترانشه خارج شود. انواع گوناگونی از ترانشه ممکن است که مورد استفاده قرار گیرد، نوع آن بستگی به مقدارمقاومت نگهدارنده، فضای قابل دسترسی، جاده دسترسی و تجهیزات اجرائی دارد. طراحان همچنین باید به تنوع اصطکاک سطح تماس، تمرکز تنش، عیوب لاینر و دیگر عواملی که بر روی ایجاد تنش در لاینر موثرند توجه داشته باشند . هدف از این مقاله ارائه ملاحظات طراحی ترانشه نگهدارنده در سازه فروشوئی مس سرچشمه می باشد. بر اساس محاسبات انجام شده با در نظر گرفتن یک ترانشه مستطیلی شکل به ابعاد 30 سانتیمتر عمق و 50 سانتیمتر عرض، مقاومت ترانشه نگهدارنده ژئوممبران برابر با 10/83KN/m بدست امده است .
نویسندگان
محمدعلی نبی زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد معدن، دانشکده فنی و مهندسی، بخش مهندسی معدن، د
باب الله شیدایی
مجری پروژه هیپ ۲ و بیولیچینگ معدن مس سرچشمه ، شرکت صنایع مس ایران
سعید کریمی نسب
استادیار دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی معدن، دانشگاه شهید باهنر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :