غذاهای فراویژه و اهمیت آنها در فرهنگ غذائی ایران
محل انتشار: پنجمین کنگره تغذیه ایران
سال انتشار: 1378
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,397
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
INC05_019
تاریخ نمایه سازی: 29 آذر 1386
چکیده مقاله:
در حالیکه قرنهاست معلوم شده رژیم غذایی و سلامتی به شیوه ای ناگسستنی با هم در ارتباطند، تنها به تازگی است که به طور کامل از نظر علمی، درک ارتباط بین ترکیبات ویژه در زنجیر غذایی و جلوگیری از بیماریها آغاز شده و نوآوری در محصولات غذایی جدید شکل گرفته است.
با توجه قابل ملاحظه رسانه ها، پیرامون افزودن مواد فعال از نظر فیزیولژیکی به غذاها و نوشیدنی ها که در ژاپن را پوشش می دهد آگاهی ها در غرب بطور چشمگیری افزایش پیدا کرده است. و منجر به حضور گروهی از اقلام غذایی شده که بطور کلی غذاهای فراویژه (Functional Food) یا غذا – داروها (Nutraceuticals) نامیده می شوند که نسل سوم غذاهای سلامتی بخش (Healthy Foods) هستند.
نسل اول (1985-1975) مربوط به غذاهای مغذی (Nutritive Foods) است . فراورده هایی نظیر آب میوه، ماست و نان از گندم کامل به دلیل علاقه مردم به غذاهای سالم و سهولت دسترسی شان گسترش یافت و در نسل دوم (1995-1985) مربوط به غذاهای رژیمی (Dietary Foods) است. تولیدات صنعتی غذا که با توجه به خواسته های مردم با حذف یا کاهش شکر، چربی یا نمک وارد بازار شد.
نویسندگان
مهین آذر
دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :