خواص درمانی و دارویی جلبک Spirulina

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 7,257

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HHMM01_106

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394

چکیده مقاله:

جلبکها به دلیل دارا بودن ویژگیهای زیستی و فنی فراوان قادرند بشر را در زمینه های غذایی، دارویی، سوخت زیستی، صنایع مختلف یاری نمایند. آزتکها از همان اوایل قرن بیستم از این جلبک استفاده و از سال 1970 آوازهی آن به بیشتر کشورهای دنیا رسید. در سال 1979 نخستین شرکتهای تولیدکنندهی محصولات غذایی این جلبک را به آمریکا معرفی کردند. امروزه ایالات متحده ی آمریکا، چین، تایلند، ویتنام، هند، مکزیک و شیلی جزو بزرگترین تولیدکننده های این جلبک میباشند. بزرگترین کشورهای مصرفکنندهی آن نیز ژاپن، روسیه، هند و آفریقا به خصوص کشورهای قحطیزدهاند. خوشبختانه کشت این محصول در ایران نیز شروع شده و محصولات آن به صورت قرص در داروخانه ها به فروش میرسد . اسپیرولینا سیانوباکتر رشتهای ساده و مارپیچی، ساکن نواحی کم عمق و قلیایی دریاها و دریاچه ها میباشد که در مناطقی مانند مکزیک و آفریقا به عنوان غذا مورد استفاده قرار می گیرد. با داشتن فعالیت بیولوژیکی متنوع و محتوای بالای پروتئین، اسیدهای آمینه ضروری، ویتامینها، بتاکاروتن، مواد معدنی، اسیدهای چرب ضروری پلی ساکارید و سایر رنگدانه ها بسیار ارزشمند میباشد. بنابراین به دلیل قابلیت تولید مواد غذایی متراکم با کیفیت بالا و ترکیبات دارویی موثر نسبت به سایر جلبکها در تحقیق حاضر به بیان ویژگیها و خواص این جلبک پرداخت گردیده است.

نویسندگان

سمیه سلیمی

عضو هیات علمی گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ریاحی، حسین (1387)؛ جلبک شناسی، تهران، دانشگاه الزهرا. ...
  • زارعی دارکی، بهروز (1390)؛ جلبکهای اکوسیستم‌های آبی ایران، نشر اصفهان؛ ...
  • Algae Industry Magazine.com ...
  • Gorobets, OB, (2001) Biological activity of Spirulina, Zh Mikrobiol Epidemiol ...
  • Petal, A (2 _ _ 6), Antioxidant potential of C-phycocyanin ...
  • Rasool, M (2006), Anti- inflammatory effect of Spirulina fusiformis _ ...
  • نمایش کامل مراجع