بررسی میزان اضطراب اطلاع یابی در میان دانشجویان دانشگاه فرهنگیان استان چهارمحال و بختیاری
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 917
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DSCONF01_159
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394
چکیده مقاله:
هدف: اضطراب اطلاعیابی یکی از موانع رفتاری در فرآیند نگارش پژوهش به حساب می آید که سبب شکل گیری نگرش منفی در دانشجویاننسبت به انجام پژوهش می شود. بر این اساس، در پژوهش حاضر، اضطراب اطلاع یابی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان استان چهارمحال وبختیاری بررسی می گردد.روش شناسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی و به روش پیمایشی و از طریق پرسشنامه سنجش اضطراب اطلاع یابی عرفان منش (2012) انجامشد. در این راستا، به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از میان دانشجویان پردیس فرهنگیان بحر العلوم ، مرکز آموزش عالی شهید رجایی،پردیس فرهنگیان شهیدباهنر نمونه مورد نظر انتخاب گردید. افزون بر استاندارد بودن پرسشنامه، روایی آن از طریق نظرسنجی استادان این حوزهو پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ (α=0.775) تأیید گردید. از آمار توصیفی (نظیر: درصد فراوانی، میانگین، انحراف معیار) و آزمون های آماری به کمک نرم افزار (SPSS(v.16 برای تحلیل داده ها بکار گرفته شد.یافته ها: 91 درصد دانشجویان دانشگاه فرهنگیان دارای اضطراب اطلاع یابی شدید می باشند. همچنین، موانع فنی (با میانگین 3/52)، موانعمربوط به منابع اطلاعاتی (میانگین 3/50) مربوط به کتابخانه و موانع مربوط به جستجوی اطلاعات (هر دو با میانگین 3/42) از موانعاضطراب زای اطلاع یابی به حساب می آیند. دانشجویان سه مرکز دانشگاه فرهنگیان به طور یکسانی از اضطراب اطلاع یابی شدیدی رنج می برند.براین اساس، راهکارهایی در جهت بهبودی وضعیت و شرایط حاکم ارائه شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ابوالفضل طاهری
کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد؛ کتابدار کتابخانه شهدا بن، اداره کل استان چهارمحال و بختیاری، نهاد کتابخانه های
یوسف رنجبرسودجانی
دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، شهید رجایی فرخشهر
سیدمحمدعلی نوربخش شورایی
دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، شهید رجایی فرخشهر
محسن نوری بلداجی
دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، شهید رجایی فرخشهر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :