بررسی نقش آموزش و پرورش در ایجاد دیدگاه های جدید در راستای مصرف بهینه آب در دانش آموزان دوره ابتدایی : مطالعه موردی طرح آموزش آب برای معلمان « WET »
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,552
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ARTHUMAN01_086
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394
چکیده مقاله:
اصلاح الگوی مصرف در جامعه نیازمند بازتولید فرهنگی و به عبارت دیگر فرهنگ سازی است . با توجه به اینکه دانش آموزان مخصوصا در دوره ابتدایی بیشتر پذیرای مفاهیم جدید می باشند ، می توانند به عنوان عوامل آموزشی عمل کرده و رهبران این تفکر در خانه و رشد دهنده آگاهی شهروندان در مورد مصرف بهینه آب باشند . هدف از این پژوهش بررسی نقش مدرسه در ایجاد دیدگاه های جدید در راستای مصرف بهینه آب در دانش آموزان دوره ابتدایی می باشد که با مطالعه ی موردی طرح آموزش آب برای معلمان «WET » و مقایسه آن با طرح های اجرایی آموزش های مرتبط با مصرف آب در ایران و همچنین در چند کشور دیگر مواجهه با کم آبی ، نتایج حاصل از این بررسی نشان می دهد که آموزش و پرورش با به کارگیری برنامه هایی از جمله آموزش های ویژه معلمان ، بازتولید محتوا های آموزشی بر مبنای آموزش های مرتبط با آب و مصرف صحیح آن ، تهیه و تولید رسانه های آموزشی ویژه مرتبط با آب ، آموزش های میدانی و گردش های علمی ، برگزاری همایش ها و مسابقات مرتبط و ... می تواند نقش به سزایی در ایجاد فرهنگ مصرف بهینه آب در جامعه ایفا نماید . بررسی های انجام شده از نتایج پروژه های اجرا شده و در حال اجرا در کشور های مواجهه با کم آبی نشان دهنده نقش ویژه آموزش و پرورش در تغییر فرهنگ مصرفی است . برای نتایج مطالعه موردی طرح WET و زیر مجموعه های آن از جمله نتایج اجرای طرح یکساله WIP در ایالت آریزونا کشور آمریکا نشان دهنده ی کاهش مصرف آب حدود 33.5 میلیون لیتر در سال 2012 بوده و اجرای طرح WSI باعث کاهش مصرف حدود 72 میلیون لیتر آب در این ایالت شده است . لذا آموزش و پرورش می تواند با در کنترل گرفتن عوامل موثر و مدیریت عملی و سنجیده آثار آن ها بر دانش آموزان تا حد قابل توجهی از هدر رفت آب جلوگیری کرده و با کمک به حل بحران جهانی آب از جنگ های احتمالی آینده بر سر منابع آبی بیشتر جلوگیری نماید .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محدثه شفیع پور
دانشجوی کارشناسی ، علوم تربیتی – گرایش آموزش و پرورش کودکان استثنایی ، دانشگاه فرهنگیان، پردیس نسیبه تهران
فخرالسادات حسینی لر
دانشجوی دکترای روان شناسی تربیتی، دانشگاه شهید چمران اهواز ، هیئت علمی داخلی دانشگاه فرهنگیان ، مرکز آموزش عالی شهید شرافت تهران
رقیه سرایلو
کارشناسی ارشد علوم تربیتی ، گرایش برنامه ریزی درسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :