بررسی اثر افزودن پودر چای سبز Camellia sinensis به جیره غذایی و تأثیر آن بر میزان فعالیت لایزوزیم در ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio
محل انتشار: دومین کنفرانس ملی کشاورزی و توسعه
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 601
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIDEV02_059
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394
چکیده مقاله:
در این بررسی تأثیر عملکرد گیاه چای سبزCamellia sinensis به عنوان یک فیتوبیوتیک بر میزان فعالیت لایزوزیم در ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio موردبررسی قرار گرفت. تعداد 360 قطعه بچه ماهی کپور معمولی با میانگین وزن اولیه 1±22 گرم انتخاب و پس از سازگاری با محیط به صورت انتخابی در 12 مخزن و در هر مخزن 30 قطعه بچه ماهی ذخیره شد. گیاه چای سبز در 3 سطح 1/5% (تیمار 2) و 3 % (تیمار 3) و 5% (تیمار 4) به جیره غذایی اضافه گردید و جیره فاقد چای سبز برای تغذیه گروه شاهد (تیمار 1) مورداستفاده قرار گرفت.هر تیمار در 3 تکرار انجام گرفت. ماهیانروزانه به میزان 3 درصد از وزن بدن مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره پرورشی 45 روزه تعداد 15 عدد ماهی از هرتیمار به صورت تصادفی انتخاب شده و خون گیری از آن ها از محل قطع ساقه دمی انجام گرفت. پس از سانتریفیوژ خون وجداسازی سرم خون میزان لایزوزیم سرم موردبررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد که میزان فعالیت لایزوزیم اختلاف معنی داری را با تیمار شاهد داشته است (P<0/05) و بیشترین میزان آن 15/33±135/67 در تیمار 1/5% و کمترین میزان آن 10/32±117/67 در تیمار شاهد بوده است. به طورکلی تجویز پودر چای سبز در سطح 1/5% به صورت خوراکی باعث تحریک میزان فعالیت لایزوزیم میگردد و این ماده به عنوان محرک ایمنی در بچه ماهی کپور معمولی قابل استفاده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شکوفه رنجبر
دانشجوی کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی اهواز، ایران
مژگان خدادادی
دانشیار گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی اهواز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :