عنوان تأثیر سطوح مختلف کود ازت همراه با سم گرانول دیازینون بر تغییرات جمعیت شته مومنی کلزا Brevicoryne brassicaeL روی سه رقم کلزا
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,098
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCER03_289
تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1394
چکیده مقاله:
کلزا (Brassica napusvar.napus) گیاهی است صنعتی که مورد هجوم آفات مختلف قرار می گیرد. شته مومی کلم (Brevicoryne brassicae L.) از مهمترین آفات خسارت زا به کلزا می باشد. در پژوهش حاضر، نوسانات جمعیت شته مومی کلزا در پنج مدل تغذی ای از کود اوره 46 % نیتروژن (شامل 100 و 150 و 200 و 250 و 300 کیلوگرم در هکتار و تیمار شاهد بدون کاربرد کود اوره) روی سه رقم کلزا (ارقام SLM046 و Okapi و Zarfam ) و با دور روش استفاده (15 کیلو در هکتار) و عدم استفاده از گرانول سم دیازینون بصورت پاشش کنار ریشه مورد مطالعه و تحقیق قرار گرفت. آزمایشات بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده های طرح در مراحل مختلف نمونه برداری، نشان دادند که بین میانگین تراکم جمعیت شته مومی کلزا در فاکتور کاربرد سطوح مختلف کود اوره، فاکتور ارقام مختلف کلزا، کاربرد یا عدم کاربرد سم گرانول دیازینون و در نهایت در عملکرد محصول کلزا، اختلاف معنی دار مشاهده می شود. براساس این نتایج، با افزایش میزان مصرف کود اوره، میزان تغذیه و متوسط تراکم جمعیت شته مومی روی بوته های کلزا کاهش معنی دار داشت، بطوریکه بالاترین میزان جمعیت شته مومی روی بوته هایی مشاهده شد که هیچ گونه کود اورهای دریافت نکرده بودند و پایین ترین میزان تراکم جمعیت شته مومی روی بوته هایی مشاهده شد که بالاترین سطح کود اوره (300 کیلو در هکتار) را دریافت نمودند. همچنین بیشترین میزان تراکم جمعیت شته مومی روی کلزا رقم Zarfam و کمترین آن روی کلزا رقم SLM046 شمارش گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اقدس جاودان
دانش آموخته کارشناسی ارشد حشره شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان
بیژن حاتمی
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)
سید سعید مدرس نجف آبادی
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات گل و گیاه محلات
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :