بررسی و کاربرد بنتونیت ( مونتموریلونیت ) در حذف فلزات سنگین از پسماند های صنایع پتروشیمی
محل انتشار: اولین کنفرانس پتروشیمی ایران
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,925
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IPCONF01_241
تاریخ نمایه سازی: 6 آذر 1386
چکیده مقاله:
در این پژوهش به بررسی استفاده از بنتونیت ( مونتموریلونیت ) طبیعی به عنوان جاذبی ارزان و در دسترس جهت حذف ف لزات سنگین از پسماند های مایع صنایع پتروشیمی پرداخته شده است . بنتونیت یکی از کانی های رسی آلومینوسیلیکاتی 2:1 لایه ای است که مهمترین فاز سازنده آن مونتموریلونایت می باشد که دارای ساختار در ابعاد نانو است ( نانو - مونتموریلونایت ) و کلیه خواص بنتونیت را تحت تا ثیر خود قرار می دهد . در مراحل آتی نیز اثر دو نوع تصحیح با نام های فعال و پیلار سازی در جذب فلزات سنگین بررسی خواهد شد .
در فرایند فعال سازی اسیدی از اسید های معدنی جهت تقویت قابلیت جذب استفاده می شود و در فرایند پیلار سازی لایه های دو بعدی سیلیکاتی مونت موریلونیت دارای ضخامت )1 nm نانو - مونتموریلونیت ) توسط اکسیدهای معدنی دارای ابعاد نانو و کوچکتر از نانو از یکدیگر جدا نگه داشته می شوند .
در این تحقیق،پس از آنالیز کانی شناسی پراش پرتو اشعه (XRD and XRF) X ، آنالیز دانه بندی ( گرانولومتریک ) به جهت جذب جامد ف لزات سنگینی نظیرZn ،Ni ،Pb ،Fe ،Cu ،Co ، Cr و غیره بر روی پنج نمونه S2- GH1-RAW و G1-RAW ، ES3-RAW ،S3-RAW،RAWتوسط دستگاه اسپکتروسکوپی جذب اتمی (AAS) انجام شد
در تمامی موارد فازغالب نانو - مونتموریلونیت موجود در بنتونیت ها به علت ساختار ویژه نانو - مونتموریلونیتی، ازقابلیت جذب بیشتری نسبت به سایر رس ها برخورداربوده است
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدحمید جزایری
تهران،دانشگاه علم وصنعت ایران،دانشکده مهندسی شیمی،آزمایشگاه تحقی
محمود حبیبیان
تهران،دانشگاه علم وصنعت ایران،دانشکده مهندسی شیمی،آزمایشگاه تحقی
محمد قنادی مراغه
تهران،پژوهشگاه علوم و فنون ،آزمایشگاه های تحقیقاتی جابر ابن حیان
احمد نوزادگلی کند
تهران،پژوهشگاه علوم و فنون ،آزمایشگاه های تحقیقاتی جابر ابن حیان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :