سال انتشار: 1394
محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی هویت گرا
کد COI مقاله: IDCONF01_003
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 386
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 15 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ارزش های بومی و نقش آن در شکل دهی به کالبد معماری ایران در دوره ماد
چکیده مقاله:
معماری بومی ایران بر عنصر و ارزشهای پایدار شکل گرفته اند که در دوره های مختلف تاریخی دارای تغییراتی متناسب با تحولات رخ داده در منطقه هستند با شروع عصر آهن در ایران تغییرات و تحولات مهمی به وقوع پیوست که از آن جمله اند تغییر در شیوه معماری استفاده از آهن تولیدی تشکیل دولت های محلی و طبقات اجتماعی افزایش ثروت و قدرت اقتصادی تغییر در سنت سفالگری و تدفین مصادف با تشکیل دولت و امپراطوری ماد معماری دوره های پیشین تداوم و تکامل می یابد و مجموعه بناهای معظم حکومتی و مذهبی در باباجان نوشیجان گودین تپه شکل می گیرند تعداد محوطه های ماد که سالم مانده اند بسیار اندک است که گونسپان تپه یکی از این محوطه های باستانی است در این تپه لایه نسبتا سالمی از دوران ماد وجود دارد که هم اکنون با وجود آبگیری سدی که این تپه در مسیر ساخت آن قرار داشته است همچنان در دسترس می باشد و به جهت اندک بودن اطلاعات مربوط به دوران ماد و انگشت شمار بودن بناهای این دوران از اهمیت ویژه ای برخوردار است این پژوهش به مطالعه و بررسی معماری بخشی از این عنصر یعنی دوره ماد و مقایسه نوع معماری پیش کاوش شده در محوطه های منسوب به این دوران با محوطه جدید کاوش شده گونسپان پاتپه می پردازد با توجه به مطالعات و بررسی های انجام شده در زمینه معماری این دوره پی خواهیم برد که در اثر محوطه های منسوب به ماد تداوم سنت معماری دیده می شود و تشابهات آرایه های معماری در مصالح مورد استفاده نیز تا حدودی دیده می شود
کلیدواژه ها:
ماد،معماری،نوشیجان،تپه،گونسپان تپه
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/426609/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ساریخانی، مجید و احمد طجری، پروانه،1394،ارزش های بومی و نقش آن در شکل دهی به کالبد معماری ایران در دوره ماد،همایش ملی معماری و شهرسازی هویت گرا،مشهد،،،https://civilica.com/doc/426609
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، ساریخانی، مجید؛ پروانه احمد طجری)
برای بار دوم به بعد: (1394، ساریخانی؛ احمد طجری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- گوشه سازی در گنبد، ارمغان ایران به جهان معماری
- گونه شناسی فرمی منطقه انتقالی در گنبدها (بررسی نمونه های پایداردر معماری ایرانی)
- گیاهان دارویی شهرستان دهلران
- شناخت چپیره سازی و فنون اجرایی برای حفظ و نگهداری آن
- بررسی معماری خانه های دوره ماد
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نمای دو پوسته و تاثیر آن درکاهش مصرف و افزایش بهره وری انرژی در بناهای معمول شهری
- نقشه های خطر لرزه ای استان کرمان با استفاده از تحلیل احتمالاتی خطر زلزله
- معرفی انواع میراگرها و کارایی میراگر تسلیمی (TSD) درمقاوم سازی قاب های بتن آرمه آسیب دیده
- مطالعه تطبیقی برنامه ریزی منابع آب با استفاده از مدل های شبیه سازی weap و Vensim (مطالعه موردی :سد مخزنی تنگ سرخ در حوزه رودخانه بشار)
- طراحی محیط همه شمول فاز شمالی بوستان نهج ابلاغه واقع در منطقه 2 تهران با رویکرد ارتقاء سرزندگی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.