سال انتشار: 1394
محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
کد COI مقاله: ICESCON01_0781
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 1,278
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی نقوش زربافتهای دوره صفوی موجود در موزه هنرهای تزیینی اصفهان
چکیده مقاله:
زربافتهای دوره صفوی به عنوان فنی ترین هنر نساجی این دوره از اهمیت زیادی برخوردار است .این نوع بافت حتی در ساده ترین شکل خود نیاز به نوعی نقشه دارد و بنابراین به دستگاهی پیچیده تر از دارهای پارچه بافی معمولی نیازمند است. دستگاه از نوع ژاکاردی میباشد و برای بافت پارچه فردیدر بالای دستگاه قرار میگیرد و نقشه را روی نخهای پود اجرا میکند و فرد دیگری در پایین دستگاه نشسته و نقشه های زده شده در بالا را اجرا میکند.بنابراین هنر نقشه کشی پارچه زربفت، اجرای نقشه وبافت پارچه همچنین نوع نخی که برای بافت استفاده میشود و زمان زیادی که برای بافت صرف میشود همگی در ایجاد پارچه ای گرانبها نقش اساسی ایفا میکنند. بابررسی نقوش پارچه های زربفت صفوی، عناصر بصری و رنگهای مناسب با طرحها را میتوان به صورت گسترده مشکاهده کرد. بیشترین طرح استفادهشده در پارچه ها طرح گل و گیاه است که برگرفته از روح بهشتی انسانهاست و نقوش شکار و پرنده ،انسان وحیوان نیز بعد زمینی انسان را به نمایش میگذارد.بیشترین طرحهای استفاده شده درزربافتهای صفوی موجود در موزه هنرهای تزیینی اصفهان نقوش گیاهی است که به صورت مختلف نقش شده است نقش گلهای مسبک وانتزاعی ،گلهای مینیاتوری، گلهای معروف به گل لندنی، گلهای ترکیبی با اسلیمی ها و....برای رسیدن به این نتایج ، از روش کتابخانهای و مشاهدات عینی استفاده، و به صورت تحلیلی توصیفی انجام شده است.
کلیدواژه ها:
زربافت، صفوی، نقوش پارچه، موزه هنرهای تزیینی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/424889/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:احمدی، عباسعلی و امین الرعایایی، هاجر،1394،بررسی نقوش زربافتهای دوره صفوی موجود در موزه هنرهای تزیینی اصفهان،کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی،،،https://civilica.com/doc/424889
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، احمدی، عباسعلی؛ هاجر امین الرعایایی)
برای بار دوم به بعد: (1394، احمدی؛ امین الرعایایی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی ریخت شناسی و نمادشناسی نقوش پارچه های دوره صفوی و تاثیرات آن در منسوجات دوره رنسانس متاخر
- شناخت الگوهای معماری بومی در بناهای مسکونی بافت قدیم بوشهر، نمونه موردی عمارت نوذری
- چگونگی نوسازی در شهرهای تاریخی نمونه موردی شهر تاریخی سلطانیه
- مطالعه و بررسی خانه های تاریخی بیرجند در دوره قاجار
- مطالعه تطبیقی نقوش نمادین منسوجات دوره هخامنشی و صفوی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نگرشی نو به بومی سازی در صنعت خودروی كشور برپایه قابلیت های توسعه محصول
- متنوع سازی همگون صنعت خودروسازی ایران در سطح قطعات و تجهیزات با تکیه بر رویکرد پیچیدگی اقتصادی
- چشم انداز پلتفرم مشترک در دنیاو شرکت ایرانخودرو
- بهبود نیروی تعویض دنده گیربکس 6 دنده پژو با تغییر نوع سینکرونایزر
- کاربردفناوری نوظهوربلاکچین درصنعت خودرو
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.