تأثیر تغییرات سطح آب و چسبندگی خاک بر پایداری شیروانی خاکی بعد از حفاری ترانشه کانال آب (مطالعه موردی: کانال انتقال آب چالوس)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,053

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CAUEM01_085

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394

چکیده مقاله:

یکی از مشکلات موجود در احداث کانالهای آبیاری، عبور مسیر کانال از مناطق جنگلی و کوهستانی است که درارتفاعات دارای شیب زیاد، پوشش گیاهی و خاکهای ریزدانه و چسبنده هستند. در این مناطق به دلیل خاکبرداری وحفاری دامنه ها، تعادل طبیعی شیب دامنه ها کاهش می یابد که در صورت وجود سایر پدیده های مخرب مانند بارندگی،اشباع شدن خاک و عدم زهکشی، نشت و ...، احتمال وقوع زمین لغزش افزایش می یابد. با توجه به خسارات مالی و یا حتیجانی ناشی از آسیب دیدگی سازهی کانال، ضرورری است که پایداری شیروانی های خاکی در این مناطق به دقت بیشتریمورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. از آنجا که حل معادلات موجود به روش تحلیلی بسیار سخت می باشد، در این تحقیقکاربرد نرم افزار پلکسیس (Plaxis) به منظور بررسی اثر تغییرات سطح آب و چسبندگی خاک در پایداری شیروانی خاکیدر یک کانال انتقال آب مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج مدلسازی نشان دادند که به دلیل وجود لایه ی مصالح ریزدانه(رسی)، چسبندگی خاک اثر زیادی در پایداری شیروانی خاکی دارد به طوریکه به ازای کاهش چسبندگی در هر 10کیلونیوتن برمترمربع، ضریب اطمینان شیروانی در حالتهای غیراشباع (مرطوب) و اشباع، به طور متوسط بین 10 تا 15درصد کاهش می یابد. از طرفی پایداری شیروانی در حالت طبیعی (دست نخورده) در حالتهای خشک و اشباع با حداقلچسبندگی خاک (35 کیلونیوتن بر مترمربع) به ترتیب 1/191 و 1/125 است که نشان دهنده ی پایداری شیروانی طبیعی در هر حالتی است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

محمد حسنوی آتشگاه

دانشجوی دکتری، مهندسی آب گرایش سازههای آبی، گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، دانشگاه تهران

ابراهیم امیری تکلدانی

دانشیار، مهندسی آب،گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، دانشگاه تهران

علیرضا حسینیان نژاد امیری

کارشناس ارشد، مهندسی آب، شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :