بررسی و تحلیل نقش آثار و ابینه تاریخی در جذب گردشگران و تأثیر آن درتوسعه وتوانمند سازی بافت های فرسوده، مطالعه موردی؛ شهر تاریخی ماسوله.
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 693
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AUSI01_046
تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394
چکیده مقاله:
حفاظت از بناهای تاریخی به دنبال بازگشت به گذشته نیست. بلکه راه حل هایی پایدار، به منظور بر طرف نمودن مشکلات اجنماعی و اقتصادی شهرها و مراکز تاریخی و بافت های فرسوده معرفی می نماید. امروزه،مفهوم حفاظت به حوزه های اجتماعی و اقتصادی بسط یافته است، همچنین حفاظت به قادر به بازگرداندن روند فرسایش و تزریق زندگی جدید در ساختار تاریخی می شود. یکی از راهکارهای حفاظت و شناساییبناهای ارزشمند هر کشور رشد و توسعه صنعت گردشگری و تبلیغات آن در رسانه های جهانی می باشد. تبلیغات مناسب و رشد صنعت گردشگری موجب حفظ آثار تاریخی می گردد. هدف از تحقیق، بررسی وتحلیل نقش آثار و ابنیه تاریخی در جذب گردشگران و تاثیرات سرمایه های حاصل از گردشگری در توانمند سازی بافت های فرسوده در شهر تاریخی ماسوله به روش های توصیفی- تحلیلی، میدانی مورد بررسی وارزیابی قرار داده شده است. نتایج تحقیق نشان داده آن است که مسئولین شهر و مردمان شهر تاریخی ماسوله به صورت خود جوش توانسه اند با برنامه های مناسب بسترهای مناسبی برای گردشگران ایجاد نمایند وهمچنین مسئولین سازمان میراث فرهنگی توانسته اند با تعاملات مناسب با سازمان جهانی یونسکو و همچنین با تبلیغات مناسبی که داشته اند، توانسته اند گردشگران زیادی را از سایر نقاط جهان به شهر تاریخی ماسوله و کشور عزیزمان جذب نمایند. و وجود گردشگران در شهر تاریخی ماسوله موجب در آمد زایی، اشتغال زایی وبالا بردن توان اقتصادی برای ساکنین شهر گردیده است و همچنین موجب مرمت و باز سازی بافت های فرسوده و حفظ بناهای ارزشمند در شهر تاریخی ماسوله گردیده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید حسن پورلمر
دانشجوی کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی خلخال، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان خلخال، ایران
فریدون ناهیدی آذر
دانشیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :