بررسی عوامل روان شناختی رفتار مجرمانه
محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم رفتاری و مطالعات اجتماعی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,068
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IBSCONF01_288
تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394
چکیده مقاله:
آنچه که در علم حقوق از آن به عنوان رفتار مجرمانه یاد می گردد فقط از انسان و آن هم فقط در جوامع انسانی به وقوع می پیوندد. بزه و یا همان رفتار مجرمانه عبارت است از هر فعلی که به موجب قوانین ، برای انجام و یا ترک آن ، مجازات یا اقدامات تامینی و تربیتی مشخصی از پیش مقرر شده باشد. به طور کلی در تحقق بزه سه عنصر اصلی دخیل هستندکه از آن ها به عنوان ارکان مادی، معنوی و قانونی نام برده می شود. هر یک از این عناصر حسب مورد در جرائم خاص خود شکل می گیرد که حصول هر یک از این عناصر بستگی به نوع جرم دارد. امروزه در اکثر نظام های حقوقی یکی از اهداف پیشرفته حقوق کیفری تطبیق مجازات ها و دیگر عکس العمل های قانونی، فرهنگی و اجتماعی با شخصیت بزهکاران است. از دیگر سو از آن جا که انگیزه در تعیین و شناسایی شخصیت واقعی بزهکار و تبع آن، علل ارتکاب بزه نقش مهمی را به عهده دارد، لازم و ضروری می نماید که حقوقدانان به خصوص قضات و وکلا به طرق مختلف از موارد مذکور آگاهی یابند. چنین مباحثی که در حقوق کیفری ذیل عنوان عنصر روانی بزه از آن یاد می گردد نقطه اصلی تلاقی دو دانش حقوق و روانشناسی است. عنصر معنوی یا روانی بزه عبارت است از رابطه روانی یا ذهنی بین مرتکب جرم و پدیده رفتار مجرمانه .مقاله پیش رو ضمن بررسی عنصر روانی بزه ، به بررسی جنبه های روانشناختی رفتار مجرمانه پرداخته است. نتایج پژوهش حاکی از آن بود که هر گونه کوشش برای درک رفتار جنایی نیازمند شناخت گستره ی وسیعی از شاخه های علمی است که در این میان روانشناسی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. ارزیابی میزان مسئولیت بزهکاران ، شناخت شخصیت فرد تبهکار، تشکیل پرونده شخصیت و تشخیص نقش عناصر روانشناختی در فقدان ، زوال و یا کاهش مسئولیت کیفری از مهم ترین جنبه های روان شناختی رفتار مجرمانه هستند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدرضا صفاری
کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشجوی کارشناسی روانشناسی عمومی،گروه حقوق، دانشکده حقوق و الهیات، دانشگاه شهید باهنر کرمان
مهشید تجربه کار
استادیار ، دکتری تخصصی روانشناسی تربیتی، گروه روان شناسی ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :