بررسی انواع روشهای تشخیص خواب آلودگی وکاربرد شبیه ساز رانندگی در تست های خواب آلودگی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC14_264
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 890
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا آشوری موثق

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

علی نحوی

استادیار گروه طراحی کاربردی و مکاترونیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

شهرام آزادی

عضو هیأت علمی گروه طراحی کاربردی و خودرو دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

خواب آلودگی یکی از عوامل مهم در تلفات ناشی از حوادث رانندگی است و حدود 30 تا 40 درصد ازحوادث رانندگی منجر به فوت در ایران را به خود اختصاص میدهد . در این مقاله انواع معیارهایسنجش فردی و عینی که در ساخت و پژوهش سیستم های تشخیص خواب آلودگی مورد استفاده قرارمی گیرند معرفی شده است. معایب و مزایای هر یک از این روش ها بر اساس دقت ، سهولت ارزیابی وکاربردشان در سیستم های تجاری و آزمایشگاهی بیان شده است. نتایج نشان می دهند که روش هایمبتنی بر سیگنال های علائم حیاتی از دقت بالایی برخوردار است اما به دلیل مزاحمتی که برای رانندهایجاد می کنند بیشتر برای صحه گذاری سایر روش ها در تست های آزمایشگاهی سودمند هستند . باتوجه به وجود سنسورهای مختلف در خودروهای پیشرفته امروزی ، گستره وسیعی از داده هایعملکردی راننده در اختیار می باشد. از اینرو، استفاده ترکیبی از روش های مبتنی بر عملکرد راننده باسایر روشها مانند پردازش تصویر روشی کارآمد و اقتصادی در سیستم های تشخیص خواب آلودگیاست. در این مقاله همچنین ضرورت استفاده از شبیه ساز رانندگی در تست های خواب آلودگی تشریحشده است. شبیه ساز رانندگی ابزاری سودمند برای تستهای ارزیابی عملکرد راننده است که با ایجادمحیطی ایمن و کنترل شده امکان دسترسی ساده به کلیه متغیرهای محیطی، جاده، خودرویی و رانندهرا فراهم می کند.

کلیدواژه ها

تشخیص خواب آلودگی، شبیه ساز رانندگی، سیستم های کمک به راننده، ADAS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.