تاثیر مالکیت دولتی وخصوصی برکیفیت سود، عملکرد و مسیر ساختاری سود - عملکرد در شرکتهای در شرایط تحریم پتروشیمی درایران طی سالهای 1385 الی 1393
محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی اقتصاد در شرایط تحریم
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 913
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IECEUS03_042
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394
چکیده مقاله:
شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان یکی از واحدهای زیر مجموعه وزارت نفت در امر خصوصی سازی و واگذاری سهامشرکتهای در شرایط تحریم پتروشیمی به بخش خصوصی پیشرو بوده است . با توجه به اهمیت کیفیت سود درتصمیم گیرى هاىاستفاده کنندگان ، در این پژوهش تلاش شده است که گامى درجهت حل معماى ارتباط کیفیت سود با نوع مالکیت برداشتهشود. یکی از ابزارها برای تجزیه وتحلیل رجحان وبرتری یکی از دو نوع سیستم مالکیت خصوصی ودولتی، بررسی عملکرد آندوست.بی تردید یکی از بهترین راه های تحلیل تأثیر مالکیت دولت بر عملکرد شرکت، مقایسه عملکرد بنگاه های دولتی با شرکت های خصوصیاست.لذا دراین تحقیق تاثیر مالکیت دولتی و خصوصی بر عملکرد شرکتها از منظر چهار رویکرد مالی،اقتصادی،حسابداری و تلفیقیبررسی و کیفیت سودهای گزارش شده دو دسته مذکور از 28 شرکت پتروشیمی در سالهای 1385 الی 1393 بررسی گردیدو نتایجبدست آمده حاکی از این شد که کیفیت سود در شرکتهای دولتی و خصوصی به طور نسبی با یکدیگر اختلاف معنیداری دارند؛ اما بهطور قطع میتوان گفت که شرکتهای خصوصی درمقایسه با شرکتهای دولتی کیفیت سود بالاتری را گزارش مینمایند. نتایج مقایسهمیانگین محاسبه عملکرد با استفاده از متغیرهای ROE و Tobin’s Q در شرکتهای دولتی بالاتراز شرکتهای خصوصی است امادرمورد متغیرهای REVA ، بازده کل، EPS و ROA متوسط مقادیر عملکرد در شرکتهای خصوصی بالاتر از شرکتهای دولتی بودهاست. متوسط مقادیر سایر متغیرهای عملکردی (مانند MVA و P/E) هم در دو گروه اختلاف چندانی با هم ندارند. درپایان نیز بااستفاده از معادلات ساختاری تأثیر ساختاری کیفیت سود بر عملکرد در شرکتهای دولتی قویتراز شرکتهای خصوصی نشان داده شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدیس نیکزاد قادیکلایی
دانشجو دکترا حسابداری دانشگاه اصفهان
جاوید خاطم
کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه آزاد نیشاپور
روح الله حاجی تبار
کارشناس ارشد امنیت اطلاعات
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :