مدیریت گلخانه های فاقد سیستم گرمایشی مناطق آذربایجان جهت کشت پائیزه کاهو فری (Lactuca sativa L. var. Crispa) (مطالعه موردی در شهرستان خوی)
محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 760
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICARA01_377
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394
چکیده مقاله:
تحقیق حاضر در راستای بررسی امکان استفاده از پتانسیل گلخانه های موجود در مناطق آذربایجان ایران برایکشت کاهو فری در فصل پاییز طی سالهای 1390 و 1391 در خوی انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کاملتصادفی و با 3 تکرار اجرا گردید. پس از خالی شدن گلخانه از بقایای محصول اصلی، نشاءهای کاهو فری در 4 تاریخ متفاوت15 و 25 مهر، 1 و 15 آبان) به محیط کشت منتقل گردید. در مدت زمان اجرای طرح و در راستای صرفه جویی در مصرف)انرژی هیچگونه استفادهای از سیستم گرمایشی گلخانه بعمل نیامد. بیشترین میزان عملکرد و وزن طبق گیاه در هر دوسال اجرای آزمایش، از تاریخ کشت 15 مهر حاصل گردید. در تاریخهای کشت دیرتر و تحت تاثیر کاهش دمای هوایمحیط گلخانه، عملکرد گیاهان کاهش یافت؛ بطوریکه گیاهان کاشته شده در تاریخ 15 آبان رشد مطلوبی نداشته و محصولیقابل ارائه به بازار تولید نگردید. با این وجود، میزان ماده خشک در کشتهای دیرتر و با کاهش دما افزایش پیدا کرد. باتوجه به نتایج بدست آمده، کشت کاهو فری بلافاصله پس از برداشت محصول اصلی گلخانه و تا اواسط مهرماه در گلخانه هایشهرستان خوی و احتمالا در مناطقی با اقلیم مشابه بدون استفاده از سیستم گرمایشی موفقیت آمیز بوده و منطقی به نظر می رسد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عزیز طاهرلو
دانشجوی دکترای باغبانی- گرایش سبزیکاری- دانشگاه آتاتورک- ارزوروم- ترکیه
مهشید هناره
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی- ارومیه- ایران
رضا ولیلو
عضو هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی- خوی- ایران
امیر سلطانی بیگی
عضو هیئت علمی مرکز کنترل و تحقیقات غذا، دانشگاه کوجاتپه – آفیونکاراحیصار – ترکیه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :