فعالیت ضد قارچی اسانس گشنیز علیه بایسوکلایمیس فولوا در محیط کشت و سس گوجه فرنگی
محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 424
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICARA01_195
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394
چکیده مقاله:
برخی گیاهان دارویی دارای روغن های فراری هستند که خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچی علیه پاتوژن ها دارند. در این مطالعه فعالیت ضد قارچی ترکیب اسانس های گشنیز و دارچین در محیط کشت و سس گوجه فرنگی بررسی شد. بدین منظور حداقل غلظت بازدارندگی اسانس گشنیز با روش میکرودایلوشن تعیین شد. سپس در غلظت های مختلف با اسانس دارچین مخلوط و بهترین ترکیبی که از نظر ارگانولیتیک پذیرش بالاتری داشت، انتخاب و به سس گوجه فرنگی افزوده تا اثر ضد قارچی آن در طول 2 ماه انبارداری در دمای 0/5±30 درجه سانتیگراد با نمونه شاهد و نمونه حاوی بنزوات سدیم مورد مقایسه قرار گیرد. نتایج حاصل از آنالیز آماری نشان داد که از نظر فاکتورهای طعم و بو بین تیمار ترکیبی ppm800 گشنیز و ppm250 دارچین با نمونه شاهد (فاقد اسانس) در سطح احتمال یک درصد تفاوت معنی داری نیست. نتایج حاصل از آنالیز آماری بیان می کند که اثر زمان، بازدارنده های مختلف و نیز اثر متقابل آنها بر رشد قارچ در سطح احتمال 0/001 درصد معنی دار است. اسانس گشنیز در غلظت ppm800 به طور میانگین حدود 40 درصد و تیمار ترکیبی گشنیز و دارچین حدود 90 درصد از رشد قارچ در طول مدت انبارداری جلوگیری کرده اند. بنابراین می توان نتیجه گیری کرد که اسانس دارچین و گشنیز می تواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی و ضد قارچی مناسب در مواد غذایی استفاده شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نفیسه زمین دار
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)
منیر دودی
استادیار گروه میکروبیولوژی دانشکده میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)
مهسا صدرارحامی
دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :