بررسی میزان پروتئین و عملکرد دانه گندم تحت تنش رطوبتی در مراحل مختلف فنولوژیکی
محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 861
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICARA01_170
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394
چکیده مقاله:
به منظور بررسی میزان پروتئین وعملکرد دانه گندم آزمایش مزرعه ای به صورت اسپلیت پلات در زمان در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. در این بررسی مراحل مختلف رشد گندم شامل مراحل به ساقه رفتن، گلدهی و پرشدن دانه و رژیم های مختلف آبیاری شامل آبیاری در ظرفیت زراعی، 75% ظرفیت زراعی، 50% ظرفیت زراعی و 25% ظرفیت زراعی به ترتیب به عنوان عوامل اصلی و فرعی و درنظر گرفته شدند. بررسی نتایج حاصل از این آزمایش حاکی از تأثیر معنی دار اعمال تنش خشکی در مراحل مختلف رشد بردرصد پروتئین دانه بود. بیشترین درصد پروتئین دانه مربوط به اعمال تنش در مرحله پرشدن دانه و کمترین درصد پروتئین دانه مربوط به اعمال تنش در مرحله ساقه رفتن بود. همچنین تأثیر رژیم های مختلف آبیاری بر درصد پروتئین دانه معنی دار بود به طوریکه با افزایش شدت تنش درصد پروتئین دانه افزایش یافت. بیشترین درصد پروتئین دانه از رژیم آبیاری در 25% ظرفیت زراعی و کمترین درصد پروتئین دانه از رژیم آبیاری در ظرفیت زراعی معادل بدست آمد. کمترین عملکرد دانه از اعمال تنش در مرحله گلدهی حاصل شد. همجنین نتایج این بررسی نشان داد که تأثیر رژیم های مختلف آبیاری بر عملکرد دانه معنی دار بود. به طوریکه با افزایش شدت تنش عملکرد دانه به طور معنی داری کاهش یافت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عاطفه پوراسدالهی
کارشناس ارشد زراعت
احمد غلامی
دانشیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :