پایداری امولسیون سس مایونز با استفاده از استابیلایزرها به عنوان جایگزین تخم مرغ
محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,906
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICARA01_070
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394
چکیده مقاله:
مایونز به عنوان یک امولسیون روغن در آب به طور سنتی با حدود 80 درصد روغن و زرده تخممرغ به عنوان امولسیفایرتولید می گردد. هم زرده و هم سفیده تخم مرغ دارای ترکیباتی هستند که دارای خاصیت امولسیفایری می باشند . مهم -ترین ترکیب امولسیفایری موجود در زرده LDL گزارش شده است. حذف تخم مرغ از فرمول سس مایونز باعث کاهش هزینه تمام شده محصول، کاهش آلودگی میکروبی و میزان کلسترول در فرآورده می شود . استابیلایزرها از جملهجایگزین های تخممرغ بوده که باعث پایداری امولسیون سس مایونز شده و به دو دسته امولسیفایرها و اصلاح کننده بافت(پایدارکننده) تقسیم می شوند. امولسیفایرها مولکول های سورفاکتانت هستند که جذب سطحی قطرات تشکیل شده درطول هموژنیزاسیون میشوند و تشکیل لایه حفاظتی می دهند که قطرات را از نزدیک شدن به یکدیگر و تجمع باز می-دارد. بیشتر امولسیفایرها مولکول های آمفی فیلیک هستند یعنی دارای یک سر قطبی و یک سر غیرقطبی هستند .پروتئین ها با داشتن ساختمان آمفی فیلیک می توانند به عنوان امولسیفایر در امولسیو ن ها به کار روند . پایدارکنندهاترکیباتی با وزن مولکولی بالا نظیر پروتئین ها یا پلی ساکاریدها می باشند. پایدار کننده ها نیز برای افزایش ویسکوزیتهفاز پیوسته امولسیون به کار می روند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی قجری شموشکی
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان- مدیر کنترل کیفیت شرکت صنایع غذایی عالیا گلستان
علیرضا صدقی ماهونک
دانشیار، گروه شیمی مواد غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمد قربانی
دانشیار، گروه تکنولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
یحیی مقصودلو
استادیار، گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :