بررسی و تحلیل نورپردازی تعاملی در فضاهای شهری با تاکید بر ارتقا خلاقیت شهروندان نمونه مورد بررسی: آب نمای اینتراکتیو بوستان آب و آتش
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,756
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIVILED01_140
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394
چکیده مقاله:
نور به صورت های گوناگون در حیات طبیعی و زندگی اجتماعی انسان نقش دارد . از طرفی محورها و میادین شهری تجلیگاه حیات مدنی شهر و محل رخداد فعالیت های اجتماعی شهروندان می باشند که در نگاه نخست باید درک شده و با داشته هایذهنی مخاطب منطبق گردند و موجب نشاط و سرزنده بودن فضا شوند؛ طرح نورپردازی می تواند در راستای تقویت این خصوصیات نقش اساسی داشته باشد. نوآوری در فضاهای شهری در چارچوب هنر و تعامل با شهروندان، تنوع اجتماعی، مطلوبیت محل زندگی، کیفیت زندگی، برابری اجتماعی و جذب سرمایه های خلاق در یک شهر، به عنوان شاخص هایی برای شهرهای خلاق به شمار می آیند . مردم اغلب زمان خود را در فضاهایی سپری میکنند که از ویژگی هایی نظیر نوآوری، تنوع و تسامح فرهنگی برخوردار باشند . وجود تنوع در شهر علاوه بر ارتقاء حس زیبایی شناسی، موجب برهم کنش های اجتماعی نیز می شود. هدف از تقویت بروز خلاقیت ارتقا کیفیت زندگی است. فضاهای شهری بستری مهم برای بروز خلاقیت در شهرهاهستند و به شهروندان این فرصت را می دهند تا خلاقیت خود را به نمایش بگذارند . خلاقیت در فضاهای عمومی علاوه بر تقویت هوش بصری شهروندان به تعامل بین ایشان و فضای شهری کمک می نماید، امروزه مشارکت شهروندان به عنوان مهم ترین ضامن موفقیت طرح های شهری مطرح می باشد . این نوشتار با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و بررسی های میدانی و با هدف آشنایی با ضرورت های نورپردازی خلاقانه به عنوان یکی از اصلی ترین عناصر شهری، به بررسی تأثیر نورپردازی در ارتقاء زیبایی و کیفیت زندگی شهری در شکل گیری خلاقیت و تعامل می پردازد. بوستان آب و آتش واقع در بزرگراه حقانی به عنوان بوستانی که به واسطه نورپردازی خلاقانه و تعاملی توانسته بر کیفیت فضایی تأثیرگذار باشد به عنوان نمونه مورد بررسی قرار گرفته است و در انتها پیشنهاداتی در جهت تقویت نورپردازی تعاملی در این فضای شهری ارائه شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مرجان کیانی
کارشناس ارشد معماری ؛ مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب
روشنک روشنایی
کارشناس ارشد معماری؛ مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب
امین ابراهیمی دهکردی
پژوهشگر دکترای شهرسازی؛ مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :