سال انتشار: 1393
محل انتشار: فصلنامه پژوهش های فلسفی، دوره: 8، شماره: 14
کد COI مقاله: JR_PHILO-8-14_002
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 229
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 22 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله شرح و بسط پروکلوس ازاشارات افلاطون به مسئله شرور و نسبت آنها باعنایت وفاعلیت الهی
چکیده مقاله:
هرچندنزدافلاطون نظریه منسجمی درباره مسئله شردیده نمی شود اما دراثار اوپاره هایی هست که برای افلاطونیان بعدی دستمایه ای برای بسط و پرورش چنین نظریه ای شد پروکلوس برجسته ترین فیلسوف مکتب نوافلاطونی متاخر است که نظریه اش به دیدگاه مرجع نوافلاطونیان درباره مسئله شر بدل شد وی درمواجهه ای انتقادی با پیشینیانش می کوشد که شرح و تبیینی وحدت انگار ازاشارات افلاطون به مسئله شر ارایه دهد براساس تبیین وی مراتب عالی هستی خیروفقط علت خیرند شر واقعیتی ضروری است اما تنها به نحونسبی جانبی بالعرض و اویخته به خیرتحقق دارد و تنها درمرتبه باشندگان جزئی یافت میشود هستی بالعرض شر علت وجودبخش ندارد بلکه پیدایی اش به سبب ناهماهنگی افعال نیروهای متعدد موجود مرکب جزئی است اویختگی و امیختگی هستی شر به خیرچنان است که برغم ضدیتش باخیر درتحقق خیرکل مشارکت دارد و ازاین رو باعنایت و فاعلیت مطلق الهی قابل جمع است
کلیدواژه ها:
شر ، هستی بالعرض وجانبی ، عنایت الهی ، فاعلیت الهی ، پروکلوس ، افلاطون
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/406632/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:کورنگ بهشتی، رضا و بینای مطلق، سعید و کرباسی زاده، علی،1393،شرح و بسط پروکلوس ازاشارات افلاطون به مسئله شرور و نسبت آنها باعنایت وفاعلیت الهی،،،،،https://civilica.com/doc/406632
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، کورنگ بهشتی، رضا؛ سعید بینای مطلق و علی کرباسی زاده)
برای بار دوم به بعد: (1393، کورنگ بهشتی؛ بینای مطلق و کرباسی زاده)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- نقد علامه طباطبایی بر جمع میان عرفان، برهان و قرآن در اندیشه ملاصدر
- اهمیت منطق در واقع نمایی علم نزد علامه طباطبایی
- رابطه دیدگاه های فلسفی علامه طباطبایی با قرآن
- مبادی کلامی اعتبار علم از منظر اصولیین و علامه طباطبایی
- ارتباط عدل الهی و حجیت قطع (با رویکردی بر اندیشه علامه طباطبایی در حاشیه کفایة الاصول)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.