سال انتشار: 1389
محل انتشار: فصلنامه پژوهش های فلسفی، دوره: 4، شماره: 6
کد COI مقاله: JR_PHILO-4-6_001
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 370
فایل این مقاله در 29 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 29 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله نظریه قیاس ارسطویی از دیدگاه لوکاسیه ویچ
چکیده مقاله:
منطق ارسطو در دوران جدید با مخالفت های ب سیاری مواجه بوده است وبرخی نیز بر آن بودند ک ه با وجود نظری ه مجموعه ها و منطق محمولات، دیگر نیازی به منطق ارسطو نیست . اما گستره تحقیقات ی که منطقدانان غربی درچند ده ه اخیر در زمینه منطق ارسطو به عمل آورده اند، نشان میدهد که این منطق ه نوز هم زنده و قابل اعتنا است . در میان مطالعات انجام گرفته در بار همنطق ارسط و، دو رویکرد را می توان از یکدیگر متمایز ساخت . در یک رویکرد ، قیاس ارسطویی به عنوان یک دستگاه استنتاج طبیعیNatural deduction system صورتبندی میشود. کرکران John Corcoran و اسمیلی Timothy Smiley ازاین رویکرد دفاع می کنند. در رویکرد دوم ، نظر یه قیاس ارسطو با نگرش اصل موضوعی Axiomatic system سامان می یابد . چهر ه برجست ه این رویکرد منطقدان مشهور لهستانی، لوکاسیهویچJan Lukasiewicz است. در این مقاله به معرفی دستگاه اصل موضوعی منطق ارسطو از نگاه لوکاسیه ویچ پرداخته شده است.
کلیدواژه ها:
قیاس، استلزام، قاعده استنتاجی، اصل موضوع، برنهاد، منطق گزارهها، عکس، افتراض، برهان خلف، اثبات (برهان)، نفی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/406567/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حیدری، داود،1389،نظریه قیاس ارسطویی از دیدگاه لوکاسیه ویچ،،،،،https://civilica.com/doc/406567
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1389، حیدری، داود؛ )
برای بار دوم به بعد: (1389، حیدری؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- نقد علامه طباطبایی بر جمع میان عرفان، برهان و قرآن در اندیشه ملاصدر
- اهمیت منطق در واقع نمایی علم نزد علامه طباطبایی
- رابطه دیدگاه های فلسفی علامه طباطبایی با قرآن
- مبادی کلامی اعتبار علم از منظر اصولیین و علامه طباطبایی
- ارتباط عدل الهی و حجیت قطع (با رویکردی بر اندیشه علامه طباطبایی در حاشیه کفایة الاصول)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.