سال انتشار: 1393
محل انتشار: فصلنامه آموزش مهندسی ایران، دوره: 16، شماره: 61
کد COI مقاله: JR_JEE-16-61_002
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 247
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 19 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله جایگاه تفکر خلاق درآموزش مهندسی ایران
چکیده مقاله:
تعاریف مختلفی برای خلاقیت ارائه شده است ولی نظر غالب خلاقیت را تولید چیزی می داند که هم بدیع و هم باارزش باشد و این در واقع هدف اصلی مهندسان در طراحی یا همان اوج فعالیتهای مهندسی است پژوهشها نشان داده است که خلاقیت به مواردی چون سن، معلومات و هوش فرد بستگی زیادی ندارد و همه می توانند خلاق باشند، به شرط آنکه شرایط موجود باشد و افراد نیز به این امر باور داشته باشند، بدیهی است که در مسیر یک فرآیند خلاق موانعی نیز ممکن است وجود داشته باشد تاکید آموزش سنتی بیش از همه بر توسعه تفکر همگرا یا نقاد در فراگیران است در اثر تحولی که در روشهای یاددهی یادگیری در چند دهه اخیر صورت گرفته، توسعه تفکر واگرا یا خلاق در فراگیران به تدریج اهمیت بیشتری یافته است بررسیها نشان می دهد که در آموزش مهندسی ایران بیشتر بر تفکر نقاد تاکید می شود و توسعه تفکر خلاق در دانشجویان اهمیت کمتری دارد این در حالی است که تفکر خلاق نقش انکار ناپذیری در طراحی مهندسی،که اوج فعالیتهای مهندسان است دارد دراین مقاله ضمن مرور برداشتهای مختلفی که از خلاقیت فردی و گروهی وجود دارد، با در نظر گرفتن تجربه های نوین جهانی در زمینه فرایند یاددهی – یادگیری، پیشنهادهایی برای توجه بیشتر به تفکر خلاق در آموزش مهندسی ایران و همچنین روشهایی برای برانگیختن خلاقیت در دانشجویان مهندسی کشور ارائه شده است
کلیدواژه ها:
خلاقیت ، آموزش مهندسی ، طراحی مهندسی ، تفکرنقادوهمگرا ، تفکرخلاق و واگرا ، ایران
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/406051/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:معماریان، حسین،1393،جایگاه تفکر خلاق درآموزش مهندسی ایران،،،،،https://civilica.com/doc/406051
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، معماریان، حسین؛ )
برای بار دوم به بعد: (1393، معماریان؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
کدام مقالات به این منبع استناد نموده اند
بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش 1 مقاله استفاده شده است.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- شاهنامه در کتاب های درس از اول ابتدایی تا پایه دوازدهم
- تحلیل محتوای سؤالات کتاب «خواندن و درک مطلب فارسی» بر پایه طبقه بندی اصلاح شده بلوم در حیطه شناختی
- روش های انگیزه بخشی به مخاطبان آموزش در فضای مجازی دانشگاه و مدرسه
- مهارت ها و چالش ها در آموزش فضای مجازی
- بررسی آسیب پذیری زبان و ادبیات فارسی در آموزش و پرورش
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.