سال انتشار: 1393
کد COI مقاله: AFPICONF02_319
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 300
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی نقش میکوفلور بذر بر شیوع بیماری مرگ گیاهچه و پژمردگی ورتیسیلیومی پنبه
چکیده مقاله:
بیماری مرگ گیاهچه و پژمردگی ورتیسیلیومی بیماری های مهم پنبه در استان گلستان می باشند. به منظور بررسی نقش میکوفلوربذر بر شیوع این بیماری ها در سال های 1384 تا1387 پنج هزار بذر از طبقات نوکلئوس، سوپر الیت، الیت، مادری و گواهی شده رقم ساحل جمع آوری و با اسید سولفوریک کرک گیری و پس از ضد عفونی با هیپوکلریت سدیم نیم درصد، پوسته و جنین آن ها از هم جدا و به محیط کشت الکل آگاروعصاره سیب زمینی، دکستروز آگار منتقل شدند. تشتک های پتری را در دمای 18 تا 24 درجه سانتی گراد در اتاقک رشد قرار داده و قارچ های رشد کرده بعد از 5 تا 15 روز جداسازی و شناسایی گردیدند. ماسه با قطر کمتر از دومیلی متر از ساحل دریا جمع آوری و سه بار به مدت نیم ساعت در دمای 130 درجه سانتی گراد ضدعفونی و به گلدان ریخته شدند. چهار صد عدد بذر کرک دار، 400 عددبذر بدون کرک و 400 عدد جنین بذر به تعداد 5 عدد بذر در هر گلدان کاشته شد. گلدان ها دردمای 17 تا 25 درجه سانتی گراد در گل خانه قرار داده و بعد از 15 روز درصد بوته های بیمار و بذرهای پوسیده شده شمارش شدند. بعد از 60 روز علایم بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی ارزیابی شد. بذرها پوسیده و گیاه چه های بیمار جمع آوری و عوامل ایجاد کننده بیماری جداسازی و شناسایی گردیدند. نتایج نشان داد که در 65% از پوسته بذرهای بدون کرک، 100% بذرهای کرک دارو 45% از جنین ها بذر پرگنه های قارچی ظاهر شدند. فراوانی قارچ های Rhizoctonia solani,Aspergillus flavus,Alternaria macrospora &A.alternata and Fusarium spp. درجنین بذر به ترتیب 32/14،4،0 و 33/3 درصد و در پوسته بذر 13/2، 0، 25و21/4 درصد بود.درصدگیاه چه سالم، گیاه چه بیمار و پوسیدگی بذر در ماسه سترون شده در گلدان ها در بذرهای بدون کرک به ترتیب3/75،75/5و 12 در بذرهای کرک دار 18/25،67/25 و 14/5 و در جنین های کاشته شده 3/75،74/75 و 12 شمارش گردید. قارچ های Aspergillus flavus,Alternaria macrospora&A.alternata and Fusarium spp. به ترتیب با فراوانی 66/6%،6/6% و 26/6% از گیاه چه های بیمار وبذر های پوسیده جداسازی وشناسایی شدند.قارچ Verticillium dahliae عامل پژمردگی پنبه از نمونه ها شناسایی نگردید و در بوته های رشد داده شده در گلدان نیز علایم بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی بعد از 60 روز مشاهده نشد.
کلیدواژه ها:
پنبه، بذر زاد، بذر، میکوفلورومرگ گیاه چه
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/401700/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:عرب سلمانی، مرتضی،1393،بررسی نقش میکوفلور بذر بر شیوع بیماری مرگ گیاهچه و پژمردگی ورتیسیلیومی پنبه،دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی،تهران،،،https://civilica.com/doc/401700
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، عرب سلمانی، مرتضی؛ )
برای بار دوم به بعد: (1393، عرب سلمانی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی کارایی تیمارهای مختلف برای کنترل حلزون سفید Helicella candeharica در شرایط مزرعه ای
- مطالعه ی واکنش ژنوتیپ های باقلا نسبت به بیماری لکه برگی آلترناریایی با استفاده از روش آزمون برگ بریده
- تفسیر تاریخ کاشت و روم بر بیماری پوسیدگی ذغالی آفتابگردان در شرایطی دیم
- بررسی واکنش ارقام باقلا نسبت به بیماری سوختگی برگ استمفیلیومی با استفاده ازروش آزمون برگ بریده
- بررسی کارایی تیمارهای مختلف برای کنترل حلزون سفید Helicella candeharica در شرایط مزرعه ایای
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی اثرات سطوح افزایشی مکمل سازی آرژنین بر عملکرد کپک های چوکار (Alectoris chukar) پرورش یافته در شرایط بسته
- مقایسه روش های مختلف ضد عفونی دان مرغ و اثر آنها بر كاهش بار میكروبی دان
- تعیین ارزش غذایی بوته هندوانه، خیار، گرمك و كدو آجیلی در استان كردستان
- اثرات آنتی اكسیدان ها بر انجماد اسپرم
- پیشرفت های دارویی در تولید مثل سگ
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.