سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: AGRICULTURE02_011
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 281
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 12 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مطالعه ی واکنش ژنوتیپ های باقلا نسبت به بیماری لکه برگی آلترناریایی با استفاده از روش آزمون برگ بریده
چکیده مقاله:
گیاه باقلا (Vicia faba L.) گیاهی یک ساله و متعلق به تیره بقولات است. باقلا با داشتن 25 تا 38 درصد پروتیین همانند سایر حبوبات دارای ارزش غذایی بالایی است. به منظور ارزیابی واکنش 15 ژنوتیپ باقلا در برابر بیماری لکه برگی آلترناریایی، پژوهشی با استفاده از روش آزمون برگ بریده در آزمایشگاه بیماری شناسی گیاهی انجام شد. جهت تهیه ی جدایه های قارچی از برگهای آلوده، بازدیدهای میدانی از مزارع آلوده باقلا در مناطق مختلف گرگان انجام گرفت. مایه زنی از طریق قرار دادن قرص های 5 میلی متری از حاشیه ی کلنیهای در حال رشد قارچ بر روی محیط کشت PDA و قرا دادن آنها برروی برگهای بریده شده، در شرایط استریل انجام شد. پتریها واجد برگهای بریده استریل مایه زنی شده، به مدت 36 ساعت در دمای 23 درجه نگهداری شده و با مشاهدهی اولین علایم یاداشت برداریها آغاز گردید. تجزیه واریانس داده های مقدار سطح زیر منحنی پیشرفت بیماری (AUDPC) نشان داد که اختلاف آماری معنیداری (p<0.01) بین ژنوتیپها وجود دارد. باتوجه به نتایج حاصل از مقایسه ی میانگین داده های شدت (نهایی) بیماری بر اساس آزمون آماری LSD،بیشترین شدت بیماری در ژنوتیپ G-Faba-57 با شدت 93/64 و کمترین شدت بیماری در ژنوتیپ G-Faba-10 با شدت 1/06 درصد مشاهده شد. با توجه به نتایج حاصل از مقایسه میانگین داده های مقدار سطح زیر منحتی پیشرفت بیماری، ژنوتیپهای G-Faba-10 و G-Faba-520 به ترتیب با مقدار 1/07 و 6/23 به عنوان مقاوم ترین ژنوتیپها به بیماری لکه برگی آلترناریایی در این پژوهش معررفی شدند.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا AGRICULTURE02_011 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/800168/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مقصودلو، سروش و آقاجانی، محمدعلی و شیخ، فاطمه،1397،مطالعه ی واکنش ژنوتیپ های باقلا نسبت به بیماری لکه برگی آلترناریایی با استفاده از روش آزمون برگ بریده،دومین کنفرانس ملی پژوهشهای نوین در مهندسی کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی،کرج،https://civilica.com/doc/800168
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، مقصودلو، سروش؛ محمدعلی آقاجانی و فاطمه شیخ)
برای بار دوم به بعد: (1397، مقصودلو؛ آقاجانی و شیخ)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- کنترل بیولوژیک قارچ بیماری زا عامل پوسیدگی زغالی (Macrophomina phaseolina) با استفاده از Streptomyces sp. BJ03 جدا شده از رسوبات نواحی شمالی ایران
- ارزیابی مقاومت ارقام مهم هسته داران به قارچMonilia laxa (عامل سوختگی گل وشکوفه های درختان میوه هسته دار)
- بررسی پراکنش و نقش عوامل قارچی در بیماری پوسیدگی سیاه طوقه و ریشه توت فرنگی
- تاثیر خصوصیات خاک بر جمعیت قارچ Macrophomina phaseolina و وقوع بیماری پوسیدگی ذغالی سویا در مزارع استان گلستان
- بررسی اثر تنش خشکی و پراکسید هیدروژن بر خصوصیات مورفولوژیک 12 ژنوتیپ نخود
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- هوشمند سازی و مدیریت پارکینگ ها در مجتمع های چند منظوره
- واکاوی جایگاه هنرهای بومی در موزه های ایران و جهان در دوره معاصر
- نوسانات قیمت بازار و تاثیر آن در پروژه های عمرانی(شهر جهانی یزد)
- نقش مدیریت اجرائی فرهنگی- اجتماعی در توسعه زیرساختهای گردشگری
- نقش مبلمان شهری در جذب گردشگرمطالعه موردی(پارک باباامان و بش قارداش بجنورد)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- بررسی اقتصادی و تحلیل و مقایسه بین دو سیستم گوگرد زدایی از سوخت مازوت و سولفورزدایی از دود دودکش
- آینده پژوهی توسعه فناوری های اسمز مستقیم در تصفیه فاضلاب های نیروگاهی
- بررسی و تحلیل وقایع سیل فروردین ماه سال ۱۳۹۸ ۲ . از دیدگاه زیست محیطی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.