سال انتشار: 1393
کد COI مقاله: AFPICONF02_228
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 647
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 7 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی اثر تیمار های هورمونی اسید جیبرلیک، کینتین، سالیسیلیک اسید بر صفات پیاز زعفران زراعی (Crocus sativus L.)
چکیده مقاله:
زعفران گیاهی علفی،چندساله، از جنس کروکوس و متعلق به خانواده زنبقیان است. در بین 85 گونه شناخته شده از این گیاه زعفران زراعی اهمیت ویژه ای دارد. زعفران ازمهم ترین گیاه دارویی و ادویه ای است که ترکیب کروسین موجود در کلاله آن علیه سلول هیا سرطانی عملکرد خوبی دارد. اسانس موجود در کلاله آن اثرمحرک بر سیستم اعصاب دارد و مواد تلخ موجود در آن به هضم غذا نیز کمک می کند. این گیاه دارویی و ادویه ای در کشورهای اسپانیا، ایتالیا، هند،مراکش کشت و کار می شود. باتوجه به اینکه بیش از 90 درصد سطح زیر کشت زعفران دنیا به ایران اختصاص دارد ولی عملکرد آن درمقایسه با سایر کشورها پایین می باشد و از آن جایی که زعفران یک گیاه پیازی است و بهبود کیفیت پیاز بر گل آوری این گیاه تاثیر به سزایی دارد. این تحقیق به بررسی اثر سه هورمون جیبرلیک اسید،کینتین، سالیسیلیک اسید بر صفات پیاز زعفران پرداخته است. این آزمایش که به صورت فاکتوریل، در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه فاکتور هورمونی اسید جیبرلیک در سه سطح (200،100،0) سالیسیلیک اسید در سه سطح (100،50،0) و کینتین در سه سطح (20،10،0) قسمت در میلیون و در سه تکرار می باشد اجرا شد. محلول پاشی در اسفند ماه به فاصله 15 روز یک بار در سه نوبت بر روی بوته های سبز زعفران انجام شد. نتایج نشان داد که اثر متقابل سه هورمون توام با یکدیگر بر تعداد پیازچه، وزن کل پیاز و وزن بزرگترین پیاز زعفران معنی دار شده است. براین اساس مقایسه میانگین حاصل از آن ها نشان داد که تیمار 50ppm سالیسیلیک اسید با 10 ppm کینتین توام با یکدیگر بیشترین مقدار را از نظر صفت بزرگترین پیازدارا بوده است. تیمار 200 ppm جیبرلین با 20ppm کینتین بیشترین مقدار در صفت وزن کل پیاز دارا بوده است. تیمار 100ppm سالیسیلیک اسید بیشترین تعداد پیازچه را نسبت به شاهد دارا بوده است.
کلیدواژه ها:
زعفران، جیبرلیک اسید، اسید سالیسیلیک، کینتین، تعداد پیازچه، وزن پیازچه
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/401611/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:معین، پریسا و مرتضایی نژاد، فروغ،1393،بررسی اثر تیمار های هورمونی اسید جیبرلیک، کینتین، سالیسیلیک اسید بر صفات پیاز زعفران زراعی (Crocus sativus L.)،دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی،تهران،،،https://civilica.com/doc/401611
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، معین، پریسا؛ فروغ مرتضایی نژاد)
برای بار دوم به بعد: (1393، معین؛ مرتضایی نژاد)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی اثر سه هورمون اسید جیبرلیک، اسید سالیسیلیک وکینتین بر صفات زایشی گل زعفران (Crocus sativus L.)
- تاثیر غلظت و مدت زمان غوطه وری بنه در اسید سالیسیلیک بر عملکرد گل و شاخص های فلورسانس کلروفیل زعفران
- اثر پتاسیم نیتریک و جیبرلیک اسید در شرایط نور و تاریکی بر جوانه زنی بذور گیاه تلخ بیان (.Sophora alopecuroides L)
- بهینه سازی شرایط عصاره گیری از گلبرگ گل زعفران توسط امواج فراصوت
- مطالعه هیستوشیمیایی ترکیبات فنولیک تحت اثر سالیسیلیک اسید در برگ زعفران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی ریسک غیر سرطانی فلس جیوه ناشی از مصرف کنسرو تن ماهی زرد باله (گیدر)
- تحلیلی بر شاخص های سلامت خاک راهی به سوی کشاورزی پایدار
- تغییرات اقلیمی حوضه آبریز دجله و فرات با استفاده از داده های ماهواره دانشگاه آیداهو آمریکا در سامانه گوگل ارث انجین (2010-2020)
- مدیریت سیلاب در رودخانه با استفاده از روش های سازه ای و غیر سازه ای
- تاثیز استفاده از لجن فعال و نشاسته کاتیونی بز ویژگی های فیزیکی و مقاومتی کاغذ حاصل از الیاف روزنامه بازیافتی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.