شرم در اختلالات مربوط به وسواس فکری عملی: بررسی مفهومی
محل انتشار: کنفرانس ملی هزاره سوم و علوم انسانی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,270
فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCTMH01_256
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: حمایت روایتی و نظری از نقش شرم در اختلالات مربوط به وسواس فکری عملی (OCRDs) برجسته است. توسعه بینش ما از نقش شرم در OCRDs مبنای دانش درباره این ویژگی تشخیصی جدید مهم است.این بررسی از طریق خلاصه کارهای تجربی، مفهومی و بالینی موجود، برای یکپارچه کردن درک ما از شرم در هر OCRD، کمک کرد است. مدل ها: ما نظر اجمالی بر شرم، سهم اندازه گیری انها، و بررسی کلی از 110 مقاله مربوطبه شرم در OCRDs، داشتیم. نتایج: شرم رایج و شرم مربوط به داشتن بیماری روانی وسیعترین انواع شرم مربوط به OCRDs هستند؛ نشانه مبتنی بر شرم و شرم بدنی میتواند در OCRDs مشخص تر باشد. در OCD، خشم، جنسی، یا وسواس فکری کفرگویی میتواند محرک شرم مبتنی بر نشانه باشد.در موکنی (TTM) و چیدن پوست (SP)، شرم مبتنی بر نشانه میتواند مربوط به کشیدن، چیدن، و رفتارهای پیش کشیدن یا پیش چیدن باشد.در اختلال احتکار، شرم مبتنی بر نشانه میتواند باورهای توأم درباره وجود نقص ناشی از زندگی درهم ریخته باشد.ظاهر شدن شرم بدن در اختلال بدشکلی بدن تفکیک ناپذیر است، درحالی که این شرم در TTM و SP میتواند ناشی از پاسخ ثانویه به نتایج اسیب از رفتارهای مکرر متمرکز بدنی باشد. محدودیت ها: بسیار ی از دانش اخیر درباره شرم در OCRDs D روایتی است، برای نمونه، و کار مفهومی می اید.مطالعات تجربی بجای ارزیابی همیشگی انواع مشخصی از شرم، ان را به عنوان سازه رایجیارزیابی کردند. نتیجه: شرم بطور نزدیکی مربوط به OCRDs است.توصیه های پژوهشی و بالینی طرحی از موضوع ارائه شده است.
کلیدواژه ها:
شرم ، اختلالات مربوط به وسواس فکری عملی ، اختلال وسواس فکری عملی (OCD) ، اختلال بدشکلی بودن (BDD) ، موکنی (TTM) ، چیدن پوست (SP)
نویسندگان
مصطفی صابری حسین اباد
کارشناس ارشد روان شناسی بالینی، دانشگاه علامه طباطبایی
اکرم زارعی گونیانی
دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی دانشگاه تهران جنوب
سید حمید نجیبی
کارشناسی روانشناسی عمومی دانشگاه اردکان
محبوبه گندم کار
دانشجوی کارشناسی ارشد روانسنجی دانشگاه تهران مرکز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :