ارزیابی سطوح مختلف آبیاری روی عملکرد و اجزا عملکرد چغندر قند در روش آبیاری قطره ای نواری
محل انتشار: اولین همایش سازگاری با کم آبی
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,544
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CCWS01_033
تاریخ نمایه سازی: 7 آبان 1386
چکیده مقاله:
چغندرقند یکی از محصولات استراتژیک کشاورزی به ویژه در منطقه کشاورزی خراسان است . در این تحقیق کارایی مصرف آب در زراعت چغندرقند با روش آبیاری قطره ای نواری مورد بررسی قرار گرفت . شاخص های مقایسه شامل عملکرد محصول، کارایی مصرف آب، بررسی خصوصیات کمی و کیفی چغندرقند در سیستم قطره ای نواری می باشد . این تحقیق در مزارع تحقیقات، پارک علم و فن آوری استان خراسان انجام شد . تیمارهای مورد استفاده جهت ارزیابی شامل انجام سطوح آبیاری با % 100 ، % 90 ، % 70 و % 50 تبخیر از تشتک و هر کدام در 4 تکراربودند . دور آبیاری 3 روز ومساحت هرتکرار 40 مترمربع بود . جهت مقایسه رشد چغندرقند شاخص سطح، وزن تر و خشک غده در طول دوره اندازه گیری شد .
نتایج نشان داد عملکرد محصول بر اساس وزن غده، در تیمار % 100 تبخیر از تشتک به میزان 106 تن در هکتار، دارای رتبه اول بود که بیشترین عملکرد قند نیز مربوط به این تیمار بود . پس از آن تیمار % 90 با 98 تن در هکتار و تیمار % 70 تبخیر از تشتک و % 50 تبخیر از تشتک به ترتیب 56 و 55 تن در هکتارقرار داشتند ضمنا بین تیمارها اختلاف ( درسطح ) 0 / 05 معنی دار بود . کارایی مصرف آب غده نیز برای تیمار های % 100 ، % 90 ، % 70 و % 50 تبخیر از تشتک به ترتیب 8 / 81 ، 9 / 02 ، 6 / 48 و 9 / 13 کیلوگرم بر متر مکعب آب که دارای تفاوت معنی دار ( درسطح ) 0 / 05 بدست آمد . در سایر خصوصیات کمی و کیفی اندازه گیری شده در نمونه ها تفاوت معنی داری دیده نشده است . نظر به اینکه عملکرد اقتصادی نهایی قند قابل استحصال می باشد تیماری دا رای رتبه اول است که بیشترین عملکرد قند خالص را داشته باشد پس پیشنهاد می شود در شرایط محدود بودن منابع آب و داشتن زمین از تیمار % 50 و درغیر این صورت از تیمار % 100 ویا % 90 استفاده شود . تیمار % 70 به علت مصرف آب بالاتر از تیمار % 50 و عملکرد برابر با آن در کارایی مصرف حداقل بوده و تفاوت زیادی با دیگر تیمارها دارد .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهران بادبزن چی
دانشجوی کارشتاسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه ش
سعید برومندنسب
استاد گروه آبیاری و زهکشی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران ا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :