خلاقیت درسازمان

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 558

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EPSCONF02_0273

تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394

چکیده مقاله:

توسعه روزافزون تحولات و دگرگونی ها در دنیای مقارن با عصر اطلاعات و ارتباطات و بی ثباتی، تغییر پذیری و غیرقابل پیش بینیبودن این تغییرات، استفاده از فرصت ها و رقابت با دیگر کشورها را به عاملی برای افزایش بهره وری و پیشرفت و ترقی کشورهای جهانبه ویژه کشورهای در حال توسعه تبدیل کرده است. این امر میسر نمی شود مگر با درایت و خلاقیت مدیران و نیز تأثیر مدیران درپرورش خلاقیت کارکنان که با کمک یکدیگر در جهت رشد و بالندگی سازمان خود و در نتیجه، جامعه بکوشند. نقش مدیر در پرورشخلاقیت، تحریک و تشویق کارکنان، تفویض اختیار به کارکنان، یافتن ذهن های خلاق و استفاده از خلاقیت دیگران است. نظام مدیریتمشارکتی با تکیه بر خودکنترلی کارکنان، مشورت، تشویق به ابتکار و احترام به افراد، نقش مهمی در پرورش خلاقیت کارکنان ایفا میکند . تکنیک های خلاقیت گروهی، شامل تحرک مغزی، گردش تخیلی، تفکر موازی، ارتباط اجباری و شش کلاه تفکر، از تکنیک هایمؤثر در تقویت تفکر خلاق هستند . خلاقیت دارای سه مؤلفه است: تخصص، تفکر خلاق و انگیزش که می تواند درونی و بیرونی باشد.مدیران می توانند بر این خصوصیات تأثیر بگذارند. آنها در مورد انگیزش کارکنان، بیشتر از دو مؤلفه دیگر، تأثیرگذار هستند.امروزه، جامعه ما با پیشرفت روزافزون دانش و فناوری و جریان گسترده اطلاعات، نیازمند آموزش مهارت هایی است که به کمک آنهابتواند همگام با توسعه علم و فناوری، گام بردارد. هدف باید پرورش انسان هایی باشد که بتوانند با مغزی خلاق با مشکلات روبه رو شدهو به حل آنها بپردازند. به گونه ای که انسان ها بتوانند بخوبی با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و با بهره گیری از دانش جمعی و تولید افکارنو، مشکلات را از میان بردارند. امروزه مردم ما نیازمند آموزش خلاقیت هستند تا با خلق افکار نو، به سوی جامعه ای سعادتمند حرکتکنند. رشد فزاینده اطلاعات، باعث شده است که هر انسانی از تجربه و علم و دانشی برخوردار باشد که دیگری فرصت کسب آنها رانداشته باشد، لذا به جریان انداختن اطلاعات حاوی علم، دانش و تجربه بین انسان ها، یکی از رموز موفقیت در دنیای کنونی است. هیچکس قادر نیست به میزان اطلاعات واقعی نهفته در ذهن دیگران پی ببرد. این اطلاعات، زمانی به حرکت در می آیند که انگیزه ای قویباعث رها شدن آنها به بیرون ذهن می شود. در این مرحله، انسان ها به سرنوشت یکدیگر حساس بوده و برای رشد یکدیگر می کوشند.لذا جریانی از علم، دانش و تجربیات، میان آنها جاری می شود که خود زمینه ساز نوآوری و خلاقیت خواهد بود.یکی از عوامل مؤثر بروز خلاقیت در جامعه، زمینه سازی و بسترسازی بین انسان ها در خصوص ایجاد فرهنگی است که در آن، همگاندر تلاش برای رشد دادن دیگری هستند و با تأثیرگذاری بر یکدیگر، به پیشرفت جامعه کمک می کنند، یکی از شرایط لازم برای پدیدارشدن افکار نو، وجود آرامش برای مغز است. به همین دلیل، لازم است که انسان ها بکوشند شرایطی در جامعه پدید آید که در بستر آن،مغز بیندیشد، تکامل یابد و زمینه ساز افکار نو باشد تا شرایط برای سازندگی در جامعه مهیا شود. با افزایش سپرده گذاری های اخلاقی می توان شرایط را برای شکل گیری محیطی آرام بخش در جامعه فراهم کرد. کاهش سرمایه گذاری های اخلاقی در جامعه، باعث میشود تا زمینه برای گسسته شدن روابط اجتماعی گسترش یابد. با سست شدن پیوندهای اجتماعی، شرایط لازم برای بروز خلاقیت درجامعه سخت تر می شود زیرا فرصتی برای تفکر کردن وجود نخواهد داشت.

کلیدواژه ها:

مفهوم وجایگاه خلاقیت ونوآوری ، مفهوم خلاقیت ، کشف ، اختراع ، نوآوری ، تفاوت خلاقیت ونوآوری ، تعریف خلاقیت از دیدگاه روان شناسی وسازمانی – 6 عامل موثر درخلاقیت ، مراحل خلاقیت ، خصوصیات افراد خلاق ، ویژگی سازمان های خلاق ، عوامل پیش برنده خلاقیت ، روش های افزایش خلاقیت ، تکنیک های افزایش خلاقیت ، عوامل بازدارنده خلاقیت

نویسندگان

امیرحسین کیذوری

استادیار دانشگاه حکیم سبزواری

بی بی فاطمه حسینی دولت آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • الوانی، سیدمهدی، مدیریت عمومی انتشارات نی، سال 1372، تهران ...
  • آقایی فیشانی، تیمور، خلاقیت و نوآوری در انسانها و سازمانها ...
  • حسن زارعی، متین. خلاقیت و نوآوری . دانش مدیریت. (24) ...
  • خداداد حسینی، سید حمید، مقاله: نوآوری در سازمانها: مفهوم، اواع ...
  • دراکر، پیتر. رشته ای علمی به نام خلاقیت. مترجم صالح ...
  • رابینز، استیفن، مبانی رفتار سازمانی، ترجمه دکتر قاسم کبیری، مرکز ...
  • رضائیان، علی . اصول مدیریت .تهران : سمت، 31 :1383 ...
  • سلطانی، ایرج . راهکارهای تقویت خلاقیت در سازمان . تدبیر ...
  • شهرآرای، مهرناز - مدنی پور، رضا مقاله: سازمان خلاق و ...
  • شهرآرای، مهرناز؛ مدنی پور، رضا .سازمان خلاق و نوآور. دانش ...
  • فرنودیان، فرج الله، مقاله: محتوای درسی و پژوهش خلاقیت دانش ...
  • مالتز، ماکسول، روانشناسی خلاقیت، ترجمه مهدی قراچه داغی ...
  • مجله مدیریت (انجمن مدیریت ایران) شماره 20 و ص 20 ...
  • نمایش کامل مراجع