سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثر ریبوفلاوین در کنترل نماتد مولد گره ریشه Meloidogyne javanica در گیاه گوجه فرنگی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,128

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HBHEAITH02_101

تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1394

چکیده مقاله بررسی اثر ریبوفلاوین در کنترل نماتد مولد گره ریشه Meloidogyne javanica در گیاه گوجه فرنگی

گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum) یکی از محصولات مهم غذایی است که در سرتاسر دنیا کشت می شود و از طرفی بیماری نماتد ریشه گرهی (Meloidogyne spp) یکی از مهمترین بیماری های گوجه فرنگی می باشد. این نماتدها، عوامل بیمارگر اجباری، انگل داخلی ریشه، غیر مهاجر یا ساکن بوده که باعث تغییرات ساختمانی، فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی، بروز اختلال در گیاه میزبان و در نتیجه کاهش رشد آن می شوند (Oka et al. 2000). در میان نماتدهای مولد گره ریشه M. incognita, M. javanica, M. M. hapla arenaria از جمله خسارت زا ترین بیمارگرهای محصولات کشاورزی محسوب می شوند و این در حالی است که حداقل 90 درصد خسارت ناشی از نماتدها مربوط به گونه های مذکور می باشد. خسارت سالانه نماتدها به محصولات کشاورزی دنیا 118 بیلیون دلار تخمین زده شده است (Atkinson, et al., 2012). لذا با توجه به شدت خسارت و دامنه میزبانی گسترده این نماتدها، کنترل کامل آن ناممکن است. در چند دهه اخیر استفاده از ترکیبات شیمیایی نماتد کش مهمترین روش کاهش خسارت نماتدهای انگل گیاهی محسوب می شود ولی در حال حاضر کاربرد بسیاری از این ترکیبات به دلیل اثرات مخربی که بر محیط زیست و سلامت انسان داشته اند، محدود و در مواردی متوقف شده است. این ملاحظات به علاوه قیمت زیاد نماتد کش هاف توجه به روش های جایگزین روش های شیمیایی را به صورت مدیریت تلفیقی نماتدهای انگل گیاهی افزایش داده است. روش های کنترل بیولوژیک، یکی از بخش های مهم مدیریت تلفیقی نماتدهای انگل گیاهی است و شامل استفاده از عوامل زنده در کاهش جمعیت نماتدها می باشد. استفاده از مواد شیمیایی محافظت کننده و فعال کننده سیستم دفاعی گیاه به منظور کاهش خسارت ناشی از این بیماری ها از جمله روش های مورد توجه محققین می باشد که در سال های اخیر نتایج رضایت بخشی از کاربرد آنها در کنترل بیماری های گیاهی مشاهده شده است.

نویسندگان مقاله بررسی اثر ریبوفلاوین در کنترل نماتد مولد گره ریشه Meloidogyne javanica در گیاه گوجه فرنگی

فرناز فکرت

مربی و عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت

ذبیح الله اعظمی ساردویی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت

افسانه آویش کوهشاهی

دانشجوی کارشناسی سال آخر مهندسی گیاهپزشکی، دانشگاه جیرفت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
Ahn, IP., Kim, S., Lee, YH., Suh., SC.)2007b(; Vitamin B1-induced ...
Atkinson, H.J., Lilley C.J. and Urwin P.E. (2012); Strategies for ...
Aza mi-Sardooei, Z., Franca, SC, De Vleesschauwer, D., Hofte, M. ...
Azooz, MM. (2009); Folair application with riboflavin (Vitamin B2) enhancing ...
Byrd, D.W., Jr., T. Kirkpatrick and K.R. Barker. (1983); An ...
Chinnasri B, Sipes BS, Schmitt DP. (2006); Effects of Inducers ...
Dong, H., Beer, SV. (2000); Riboflavin induces disease resistance in ...
Hussey, RS, Barker, KR. (1973); A comparison of methods of ...
Kang, N.J. (2008); Inhibition of powdery mildew development and activation ...
Liu; F., Wei; F, Wang; L, Liu, H.; Zhu; X., ...
Oertli, J.J. (1987); Exogenous application of vitamins as regulators for ...
Oka;Y., H. Koltai; M. Bar-Eyal; M. Mor, E. Sharon, I. ...
Pushpalatha, HG., Mythrashree, SR., Shetty, R., Geetha, NP., Sh arathchandra, ...
Reignault, P., Walters, D. (2007); Topical application of inducers for ...
Saikia, R., Yadav, M., Varghesh., S, Singh, B P., Gogoi, ...
Southy, JF. (1970); Laboratory methods for work with plant and ...
Taheri, P., and Hofte, M. (2006); Riboflavin induces resistance i ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اثر ریبوفلاوین در کنترل نماتد مولد گره ریشه Meloidogyne javanica در گیاه گوجه فرنگی" توسط فرناز فکرت، مربی و عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت؛ ذبیح الله اعظمی ساردویی، استادیار و عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت؛ افسانه آویش کوهشاهی، دانشجوی کارشناسی سال آخر مهندسی گیاهپزشکی، دانشگاه جیرفت نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی گیاهان دارویی،طب سنتی و کشاورزی ارگانیک پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 29 آبان 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1128 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum) یکی از محصولات مهم غذایی است که در سرتاسر دنیا کشت می شود و از طرفی بیماری نماتد ریشه گرهی (Meloidogyne spp) یکی از مهمترین بیماری های گوجه فرنگی می باشد. این نماتدها، عوامل بیمارگر اجباری، انگل داخلی ریشه، غیر مهاجر یا ساکن بوده که باعث تغییرات ساختمانی، فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی، بروز اختلال در گیاه میزبان و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثر ریبوفلاوین در کنترل نماتد مولد گره ریشه Meloidogyne javanica در گیاه گوجه فرنگی با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.